In een vooruitgeschoven wedstrijd in de Duitse Allianz Frauen-Bundesliga won Turbine Potsdam de topper op bezoek bij bekerwinnaar en UWCL-finalist VfL Wolfsburg.

Belgian Red Flame Tessa Wullaert mocht de volledige wedstrijd op de linkerflank spelen bij de thuisploeg dat even over het uur het enige doelpunt van de wedstrijd moest toestaan toen de Zwitserse Eseosa Aigbogun bij een hoekschop de bal succesvol tegen de netten trapte (0-1, 63ste minuut). Het was de eerste nederlaag voor VfL Wolfsburg in de competitie dit seizoen!

Onderaan was er eveneens een belangrijke wedstrijd tussen Bayer 04 Leverkusen en Borussia Mönchengladbach. De bezoekers kwamen eveneens even over het uur op voorsprong via Kelly Simons (0-1, 65ste minuut) maar na een owngoal van Anne Birbaum (1-1, 77ste minuut) en een doelpunt in de toegevoegde tijd van Rebecca Knaak (2-1, 90ste + 1′ minuut) bleven de 3 punten in Leverkusen!

Turbine Potsdam heeft voorlopig de leiding met 18 punten uit 7 duels voor SC Freiburg 14 punten uit 6 wedstrijden en VfL Wolfsburg 14 punten uit 7 duels. Onderaan komt Bayer 04 Leverkusen op de 8ste plaats naast FF USV Jena en Hoffenheim met 6 punten. Leverkusen heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. MSV Duisburg is 11de met 3 punten uit 6 duels, Borussia Mönchengladbach 12de en laatste zonder punten na 7 wedstrijden!