De 8ste speeldag in de eerste klasse was er vooral één van puntendelingen. Alleen het beloftenteam van KAA Gent Ladies kwam tot een overwinning, de 5 andere wedstrijden eindigden op een gelijkspel en tot driemaal toe werd daarin niet gescoord!

Zo bleven Union Saint-Ghislain TH – SV Zulte Waregem, RSC Anderlecht B – VC Dames Eendracht Aalst en Tongeren – DV Famkes Merkem zonder doelpunten.

In Kontich – Massenhoven stond het na een zwakke eerste helft ook nog 0-0 maar na de rust strafte Jolien Baeten een blunder van doelvrouw Yana Reichert af om de bezoekers op voorsprong te brengen (0-1). Vervolgens moest Massenhoven met tien verder nadat de pas ingevallen Jolien Van Dijck uitgesloten werd na een strafschopfout. Jolien Lebegge twijfelde niet en bracht de score opnieuw in evenwicht (1-1). Annelies Van Loock hield Kontich, in de numerieke meerderheid, overeind toen ze een poging van Massenhoven nog van de lijn wist te vegen terwijl aan de overkant Chiara Wielockx in het slot nog doelvrouw Nathalie Danneels van Massenhoven op haar weg vond. De wedstrijd eindigde zo op een logisch gelijkspel.

Het beloftenteam van KAA Gent Ladies kwam tegen een gehavend Dames VK Egem in de eerste helft via Summer Rogiers op voorsprong (1-0). Op het uur verdubbelde zij na een hoekschop ook de score (2-0). Sylvana Tieleman (3-0) en Sari Bocksoen (4-0) zetten in het slot de eindstand op het bord allebei na een assist van Mariam Abdulai Toloba!

De meeste doelpunten op deze 8ste speeldag vielen in het Georges Claesstadion in de Sint Carolusstraat in Ginderbuiten waar VC Moldavo na een spannend duel een punt thuis wist te houden tegen de nog ongeslagen leider FWS Woluwe. Nochtans kwamen de bezoekers met doelpunten van Audrey Demoustier (0-1, 45ste minuut) net voor de rust en Laurie Hachez kort na de pauze 0-2 voor (46ste minuut) maar via een strafschopdoelpunt van captain Stephanie Van Elsen kon Moldavo onmiddelijk de aansluitingstreffer aantekenen (1-2, 47ste minuut). Op het uur zorgde Merel Groenen dan voor de gelijkmaker (2-2) waarna Lies Tambeur de bezoekers opnieuw op voorsprong bracht (2-3, 69ste minuut). Ex-Belgian Red Flame Stéphanie Van Gils zorgde in het slot op aangeven van Nina Van Orshagen voor het doelpunt waarmee de 3-3-eindscore in de geschiedenisboeken terechtkwam!

FWS Woluwe blijft leider met 17 punten uit 7 duels voor KAA Gent Ladies B dat 16 punten telt uit 6 wedstrijden. Kontich en Tongeren volgen op de 3de plaats met 14 punten uit 8 wedstrijden. Onderaan staat Dames VK Egem 10de met 4 punten uit 7 duels, RSC Anderlecht B klimt naar de 11de plaats met 4 punten uit 8 wedstrijden terwijl de beloften van Standard nu 12de zijn met 3 punten uit 5 wedstrijden. Massenhoven sluit als 13de de rij maar het heeft nu wel al 2 punten uit 6 duels.

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 8ste speeldag in eerste klasse:

KAA Gent Ladies B – Dames VK Egem 4-0 (rust: 1-0);
Doelpunten: Summer Rogiers 1-0, Summer Rogiers 2-0, Sylvana Tieleman 3-0, Sari Bocksoen 4-0.

USGTH – SV Zulte Waregem 0-0 (rust: 0-0);

Doelpunten: geen.
Opmerkelijk: 38′ Gina Di Natale zag in de eerste helft strafschop gestopt door doelvrouw Ianthe Meersschaert van SV Zulte Waregem! (zie video onderaan)

VC Moldavo – FWS Woluwe 3-3 (rust: 0-1);

Doelpunten: 45′ Audrey Demoustier 0-1, 46′ Laurie Hachez 0-2, 47′ Stephanie Van Elsen 1-2 op strafschop, 60′ Merel Groenen 2-2, 69′ Lies Tambeur 2-3, 90′ Stéphanie Van Gils 3-3.

Kontich – Massenhoven 1-1 (rust: 0-0);
Doelpunten: Jolien Baeten 0-1, Jolien Lebegge 1-1 op strafschop.
Rode kaart: Jolien Van Dijck (Massenhoven).

RSC Anderlecht B – VC Dames E. Aalst 0-0 (rust: 0-0);

Tongeren – DV Famkes Merkem 0-0 (rust: 0-0);