Op de 9de speeldag noteerden we een opmerkelijke tweede competitiewinst voor nieuwkomer Dames VK Egem dat al niet meer gewonnen had sinds de openingsdag. Leider FWS Woluwe kon thuis niet winnen tegen Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage waardoor het beloftenteam van KAA Gent Ladies opnieuw aan de leiding komt. En ook met Kontich zal rekening moeten gehouden worden.

Dames VK Egem won op de openingsspeeldag thuis met overtuigende 4-1-cijfers tegen Tongeren, maar het vervolg was niet zo hoopgevend met 1 op 18. Tegen rode lantaarn Massenhoven waar Ben De Keukelaere nu trainer is kwam de thuisploeg op voorsprong via Charlotte Laridon die goed gevolgd was om na een vrije trap van Sharon Vervaeke het openingsdoelpunt tegen de netten te trappen (1-0) maar nog voor het halfuur stonden de bordjes opnieuw gelijk via Laure De Wolf (1-1). Ellen Stichelbaut brengt de geel-zwarten tien minuten na de rust opnieuw op voorsprong (2-1) maar ook nu reageert Massenhoven meteen via opnieuw Laure De Wolf (2-2). Uiteindelijk pakt Dames VK Egem toch nog de 3 punten door een tweede doelpunt van Charlotte Laridon die op aangeven van Angelique Veracx de sterk keepende bezoekende doelvrouw toch nog wist te verschalken (3-2). Dames VK Egem kijkt zo opnieuw omhoog in de rangschikking, voor Massenhoven is het nog altijd wachten op de eerste driepunter!

Charlotte Laridon lukte 2 goals in de winst van Dames VK Egem tegen Massenhoven! Foto - (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Charlotte Laridon lukte 2 goals in de winst van Dames VK Egem tegen Massenhoven! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Ook in het duel tussen DV Famkes Merkem en VC Moldavo werd er vlot gescoord. Net voor het halfuur mocht Debbie Decoene alleen op doel afgaan en zij trapte de bal mooi binnen (1-0). Na de pauze werd Bo Schepkens dan weggestuurd op links. Zij zette scherp voor en Stéphanie Van Gils zorgde voor de gelijkmaker (1-1). De bezoekers kwamen zelfs op voorsprong toen een voorzetschot van Emma Coolen aan de tweede paal via de vingertoppen van de doelvrouw van de thuisploeg in doel waaide (1-2) maar het duel eindigde uiteindelijk op een gelijkspel via een goal van Justiende Deweerdt (2-2).

In VC Dames Eendracht Aalst – Tongeren werd er 3 keer gescoord. Laurence Marchal zette de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong (1-0) waarna ex-Belgisch international Marijke Callebaut – terug van een tijdje weggeweest – de score verdubbelde (2-0). Tongeren kwam vervolgens na twee gele kaarten voor Kelly Salu met tien te staan en daar profiteerde de thuisploeg van om nog een derde keer te scoren via Lisa Jacobs!

Marijke Callebaut is opnieuw aan het voetballen in eerste klasse. Tegen Tongeren scoorde ze ook een doelpunt! Foto - (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Marijke Callebaut is opnieuw aan het voetballen in eerste klasse. Tegen Tongeren scoorde ze ook een doelpunt! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Ook in SV Zulte Waregem – Kontich vielen 3 doelpunten. SV Zulte Waregem domineerde de eerste helft en het stond dan ook bij de rust op voorsprong na een goal van Jolien Martens (1-0), die met een knappe lob ook nog de lat trof. Na de pauze zette Kontich meer druk naar voor en dat resulteerde eerst in de gelijkmaker van Inge Fierlefijn op aangeven van Lucinda Michez (1-1) en vlak voor affluiten in het winnende doelpunt van Lucinda Michez, vorig seizoen nog topschutster in deze reeks (1-2). Kontich wordt dankzij deze overwinning alleen derde!

Kontich rukt op naar de 3de plaats na de winst op bezoek bij SV Zulte Waregem! Foto - (c) LVB/KKFC

Kontich rukt op naar de 3de plaats na de winst op bezoek bij SV Zulte Waregem! Foto – (c) LVB/KKFC

Het beloftenteam van KAA Gent Ladies haalde het van het beloftenteam van Standard na een vroeg doelpunt van Annelien Van Gansbeke op aangeven van Lien Wyndaele (1-0)!

In Fémina White Star Woluwe – Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage Ladies tenslotte was de beginscore ook de eindstand. Het bleef in het Fallonstadion 0-0!

Geen goals bij de topaffiche in Woluwe! Foto - (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Geen goals bij de topaffiche in Woluwe! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Het beloftenteam van KAA Gent Ladies is nu opnieuw leider met 19 punten uit 7 wedstrijden. FWS Woluwe volgt op 1 punt met een wedstrijd meer gespeeld, Kontich volgt op 2 punten maar het heeft al 2 duels meer gespeeld dan de leider. Onderaan is Dames VK Egem, na de thuiswinst tegen Massenhoven, nu 10de met 7 punten uit 8 wedstrijden. Het beloftenteam van RSC Anderlecht is 11de met 4 punten uit 8 duels, het beloftenteam van Standard is 12de met 3 punten uit 6 wedstrijden en Massenhoven sluit de rij als 13de met 2 punten uit 7 duels.

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 9de speeldag in 1ste klasse:

FWS Woluwe – USGTH 0-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: geen.

DV Famkes Merkem – VC Moldavo 2-2 (rust: 1-0);

Doelpunten: 28′ Debbie Decoene 1-0, 56′ Stéphanie Van Gils 1-1, 73′ Emma Coolen 1-2, 88′ Justine Deweerdt 2-2.

VC Dames E. Aalst – Tongeren 3-0 (rust: 1-0);
Doelpunten: Laurence Marchal 1-0, Marijke Callebaut 2-0, Lisa Jacobs 3-0.
Rode kaart: Kelly Salu (Tongeren DV) (na 2x geel bij een stand van 2-0).

KAA Gent Ladies B – Standard B 1-0 (rust: );
Doelpunt: 8′ Annelien Van Gansbeke 1-0.

Dames VK Egem – Massenhoven 3-2 (rust: 1-1);
Doelpunten: 26′ Charlotte Laridon 1-0, 29′ Laure De Wolf 1-1, 55′ Ellen Stichelbaut 2-1, 57′ Laure De Wolf 2-2, 87′ Charlotte Laridon 3-2.

SV Zulte Waregem – Kontich 1-2 (rust: 1-0);
Doelpunten: Jolien Martens 1-0, Inge Fierlefijn 1-1, Lucinda Michez 1-2.