FC Barcelona plaatste zich afgelopen woensdag voor de kwartfinales van de UEFA Women’s Champions League. Op zondag 20 november 2016 stond er voor het vrouwenvoetbalteam van Barça ook een topaffiche op het programma tegen de regerende landskampioen Athletic Club de Bilbao.

FC Barcelona haalde het met 2-1. Vicky Losada bracht de thuisploeg iets over het kwartier op voorsprong (1-0, 16de minuut) maar Athletic Club stond nog voor het halfuur opnieuw op gelijke hoogte nadat de 33-jarige Erika Vazquez een strafschop wist te verzilveren (1-1, 25ste minuut). FC Barcelona kreeg na de pauze ook een strafschop na een fout op Ange Nguessan uit Ivoorkust. Jennifer Hermoso trapte de bal zuiver binnen (2-1, 73ste minuut) waardoor FC Barcelona nu na 11 speeldagen leider is met 31 punten. Atletico Madrid en Leante staan op een gedeelde 2de plaats op 2 punten van de leider. Valencia is 4de met 22 punten, Tenerife 5de met 21 punten. Athletic de Bilbao lijkt het succes van vorig seizoen niet te kunnen verlengen want ze staan voorlopig pas 6de met 16 punten uit 10 wedstrijden!