Share

De 12de speeldag in de Super League begon op vrijdagavond 18 november 2016 met twee affiches. RSC Anderlecht ontving op het Nationaal Voetbalcentrum in Tubeke KAA Gent Ladies terwijl een half uur later KRC Genk Ladies het thuis opnam tegen titelverdediger Standard. Op zaterdag 19 november 2016 ontving DVC Eva’s Tienen dan nog KSK Heist.

Het duel tussen RSC Anderlecht en KAA Gent Ladies kon eventueel een nieuw verschil maken in de titelstrijd maar na een knap doelpunt van Chloé Vande Velde net na de rust (0-1) kon Lola Wajnblum vrouwelijk paars-wit langszij brengen (1-1). Diede Lemey hield Anderlecht nadien overeind toen Amber Maximus dicht bij het winnende doelpunt kwam. De wedstrijd eindigde zo op een gelijkspel waardoor beide teams verder mogen dromen om dit seizoen al de opvolger van Standard te worden.

De titelverdediger zelf kwam pas even over het uur op voorsprong bij KRC Genk Ladies dankzij het 14de competitiedoelpunt van Sanne Schoenmakers (0-1) maar via Sylke Calleeuw stond het een kwartier voor tijd plots opnieuw gelijk (1-1). Yuna Appermont zorgde echter meteen weer voor Luikse voorsprong (1-2) en Davinia Vanmechelen nam in het slot alle onzekerheid weg (1-3). De vrouwelijke Rouches geven hun titel dus niet zomaar op ook al verliezen ze hoogstwaarschijnlijk de 4 punten van het seizoenbegin!

DVC Eva’s Tienen – KSK Heist in de tweede helft van de rangschikking in de Super League was op een zonnige zaterdag een interessant duel dat boeiend om volgen was. Stephanie Suenens toonde net na de rust nog maar eens dat ze een goeie afwerker is met alweer een knappe goal (0-1) terwijl ook Liese Voets haar keeperstalenten niet verloren heeft. Met het stoppen van de strafschop van Eleen Kimps hielp ze haar team op weg naar een derde competitieoverwinning dit seizoen! DVC Eva’s Tienen staat voorlopig nog altijd onderaan zonder overwinning maar opgeven doet het team onder leiding van zijn nieuwe trainer Roland Fréson niet!

De Super League lag sindsdien even stil vanwege oefeninterlands van de Belgian Red Flames, die na hun dubbele overwinning tegen Rusland in oktober (3-0 en 3-1) nu ook Nederland met een nederlaag huiswaarts stuurden (3-2). Tegen Denemarken in Tubeke liep het dan weer even verkeerd (1-3) maar de ontmoeting die daar telt is die van zondag 16 juli 2017 in Doetinchem. Vooraleer het zover is wordt op vrijdag 2 december 2016 de 13de speeldag in de Super League afgewerkt met Standard – KSK Heist in Angleur, RSC Anderlecht – OH Leuven in Tubeke en tenslotte om 20u30 KAA Gent Ladies – KRC Genk Ladies in Oostakker.

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 12de speeldag in de Super League:

RSC Anderlecht – KAA Gent Ladies 1-1 (rust: 0-0);
Doelpunten: 48′ Chloé Vande Velde 0-1, 65′ Lola Wajnblum 1-1.

KRC Genk Ladies – Standard 1-3 (rust: 0-0);
Doelpunten: 63′ Sanne Schoenmakers 0-1, 75′ Sylke Calleeuw 1-1, 76′ Yuna Appermont 1-2, 89′ Davinia Vanmechelen 1-3.

DVC Eva’s Tienen – KSK Heist 0-1 (rust: 0-0);
Doelpunt: 53′ Stephanie Suenens 0-1.
Bijzonderheid: 55′ Liese Voets (KSK Heist) redt strafschop van Eleen Kimps (DVC Eva’s Tienen).

OH Leuven bye.

De officiële stand na 12 speeldagen nadat Standard naar het BAS stapte:

1. Standard 10-25 (29-8);
2. KAA Gent Ladies 10-21 (29-7);
3. RSC Anderlecht 11-21 (22-11);
4. KRC Genk Ladies 9-15 (17-8);
5. KSK Heist 10-9 (7-36);
6. OH Leuven 10-5 (7-16);
7. DVC Eva’s Tienen 11-2 (8-33).

Voor de volledigheid ook nog de stand in de Super League na 12 speeldagen als Standard de 4 punten ook verliest voor het BAS:
1. KAA Gent Ladies 10-23 (33-6);
2. Standard 10-21 (26-17);
3. RSC Anderlecht 11-21 (22-11);
4. KRC Genk Ladies 9-15 (17-8);
5. KSK Heist 10-9 (7-36);
6. OH Leuven 10-8 (12-14);
7. DVC Eva’s Tienen 11-2 (8-33).

Topscorers na speeldag 12:

14 goals:
Sanne Schoenmakers (Standard);
6 goals:
Elke Van Gorp (KAA Gent Ladies), Amber Maximus (KAA Gent Ladies);
5 goals:
Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Sylke Calleeuw (KRC Genk Ladies);
4 goals:
Lore Asselberghs (OH Leuven), Corina Luijks (DVC Eva’s Tienen), Anaëlle Wiard (RSC Anderlecht), Zoe Van Eynde (Standard), Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht), Davinia Vanmechelen (Standard);
3 goals:
Margaux Van Ackere (KAA Gent Ladies), Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies), Elena Dhont (KAA Gent Ladies), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Lien Mermans (KRC Genk Ladies), Lola Wajnblum (RSC Anderlecht), Stephanie Suenens (KSK Heist);
2 goals:
Isabelle Ebhodaghe (DVC Eva’s Tienen), Sarah Wijnants (Standard), Heleen Jaques (RSC Anderlecht), Jana Janssens (OH Leuven), Elke Meers (DVC Eva’s Tienen), Justine Vanhaevermaet (RSC Anderlecht), Ulrike De Frère (RSC Anderlecht), Silke Leynen (KRC Genk Ladies);
1 goal:
Luna Maes (KSK Heist), Anaïs Bey-Temsamani (OH Leuven), Noémie Gelders (RSC Anderlecht), Anke Vanhooren (RSC Anderlecht), Aline Zeler (Standard), Lore Vanschoenwinkel (KRC Genk Ladies), Karen Meeus (KSK Heist), Charlotte Van Bavel (KSK Heist), Isabelle Iliano (KAA Gent Ladies), Sheryl Merchiers (KAA Gent Ladies), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies), Inge Heiremans (KSK Heist), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Charlotte Cranshoff (Standard), Riete Loos (KRC Genk Ladies), Charlotte Tison (RSC Anderlecht), Laura Gorniak (Standard), Silke Vanwynsberghe (KAA Gent Ladies), Yuna Appermont (Standard).

Owngoals:
Jody Vangheluwe (KAA Gent Ladies voor Standard), Lauren Huys (KSK Heist voor KRC Genk Ladies), Veerle Van der Motte (OH Leuven voor RSC Anderlecht), Charlotte Van Bavel (KSK Heist voor KRC Genk Ladies).

Het programma voor de 13de speeldag op vrijdag 2 december 2016 om 19u30 is:

RSC Anderlecht – OH Leuven (NVC Euro 2000 in Tubeke);
Scheidsrechter: Irina Lyussina.

Standard – KSK Heist (Académie RLD, Angleur);
Scheidsrechter: Hannelore Onsea.

KAA Gent Ladies – KRC Genk Ladies (20u30, Eikstraat 85A, Oostakker);
Scheidsrechter: Lois Otte.

DVC Eva’s Tienen bye.

Bekijk ook het programma van de 14de speeldag op zaterdag 10 december 2016:
KSK Heist – KAA Gent Ladies (15 uur);
KRC Genk Ladies – OH Leuven (15u30);
Op zondag 11 december 2016 om 15 uur:
DVC Eva’s Tienen – Standard;
RSC Anderlecht bye.


Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share