Share

Na het gelijkspel op de openingsdag van de Women’s Lotto Super League 2023/24 op bezoek bij KAA Gent Ladies ontving landskampioen RSC Anderlecht op de nieuwe thuishaven met nieuwe tribune aan de Olympische Dreef KV Mechelen. Het was de laatste competitiewedstrijd voor de afreis naar Polen waar op woensdag 6 september 2023 in de eerste ronde van de UEFA Women’s Champions League tegen GKS Katowice gespeeld zal worden.

De basiself van RSC Anderlecht voor de eerste thuiswedstrijd tegen KV Mechelen met nu wel Lore Jacobs en Sarah Wijnants in de basis! Foto – (c) Sportpix.be / Frank Abbeloos

Het waren de bezoekers die na een dribbel van Daisy Baudewijns en een tackle inclusief terugspeelbal van Stefania Vatafu de eerste mogelijkheid kregen maar de Zwitserse doelvrouw Seraina Friedli liet zich niet verrassen door Siska Demoulin. Even later opende RSC Anderlecht onder het toeziend oog van voorzitter Wouter Vandenhaute de score toen Esther Buabadi bijna halfweg de eerste helft sneller op de bal was dan Siska Demoulin en de voorzet van Laura Deloose uiteindelijk in doel trapte (1-0, 22ste minuut). Even over het halfuur verdubbelde Amélie Delabre met haar eerste competitiedoelpunt van het seizoen de score. De van Metz overgekomen centrumspits kopte een voorzet van Sarah Wijnants perfect binnen (2-0, 32ste minuut). De trein was vertrokken en twee minuten voor de rust trapte Esther Buabadi een voorzet van Sarah Wijnants op de lat (43ste minuut). Onmiddellijk daarna werd een tweede kopbaldoelpunt van Amélie Delabre na voorzet van opnieuw Sarah Wijnants voor buitenspel afgekeurd. Met de aanwezigheid van de VAR was het wellicht een geldige goal geweest! Maar vrouwelijk paars-wit trok er zich weinig van aan. Esther Buabadi ging op aangeven van Stefania Vatafu de linkerflank af, ze speelde vervolgens mooi naar binnen naar Lore Jacobs die zich tussen een drietal Mechelse speelster door dribbelde en vervolgens het derde doelpunt van de dag binnentrapte (3-0, 45ste minuut), de wedstrijd was gespeeld. In de toegevoegde tijd van de eerste helft hield Silke Baccarne met een mooie redding bij een kopbal van Lore Jacobs na voorzet van Sarah Wijnants de ruststand op 3-0.

Profvoetbalster van het jaar Lore Jacobs lukte haar eerste twee doelpunten van het seizoen! Foto – (c) Sportpix.be / Frank Abbeloos

Wie bij deze zomertemperaturen te lang in de cafetaria was blijven hangen miste bij het begin van de tweede helft het Mechelse doelpunt. Het was er eentje in geschenkverpakking want Seraina Friedli twijfelde iets te lang bij een terugspeelbal van Lara Schenk om weg te trappen. Daisy Baudewijns was er als de kippen bij om met haar rechtervoet het eerste doelpunt van het seizoen voor KV Mechelen binnen te tikken (3-1, 46ste minuut). Maar daarna was het weer RSC Anderlecht dat de bovenhand had. Esther Buabadi zag nog een poging gestopt door SIlke Baccarne en nadat Sakina Ouzraoui Diki haar was komen vervangen werd er opnieuw onterecht (!) een doelpunt afgekeurd van vrouwelijk paars-wit. De Marokkaanse international ging na een inworp van Fran Meersman voorbij Lisa Vanhentenrijk, ze gaf de bal voor en Sarah Wijnants tikte aan de tweede paal binnen! Jammer genoeg was de assistent-scheidsrechter nog niet goed wakker ondanks het feit dat het al bijna 20 uur ‘s avonds was. Even later kopte Tine De Caigny een voorzet vanop rechts van Lara Schenk naast terwijl Sakina Ouzraoui Diki met haar dribbels en een schot Silke Baccarne aan het werk zette! Ook Fran Meersman, ingevallen voor Laura Deloose (neusbreuk), zag een poging van in de zestien gestopt door de Mechelse doelvrouw, die zich uiteindelijk in de tweede helft toch gewonnen moest geven nadat ze bij het uitspelen Chelsea Godier wou bereiken Lore Jacobs de bal onderschepte en met rechts eenvoudig over de grond in doel kon trappen (4-1, 81ste minuut). Ook daarna mochten we nog enkele mogelijkheden noteren. De bij de rust ingevallen Ibtissam Bouharat dwong met een vrije trap het Anderlechtse sluitstuk, dat even voordien geel had gekregen voor foutief ingrijpen op de doorgebroken Daisy Baudewijns, tot ingrijpen en de moeder van twee trapte vervolgens ook nog eens over het doel. Aan de overkant kopte Ludmila Matavkova (ex-Sporting de Charleroi, ex-Club YLA) een voorzet van de bedrijvige Alexis Taylor ‘Allie’ Thornton naast. De slotnoot was voor Daisy Baudewijns die na het uitspelen van Lara Schenk naar binnen kwam en vervolgens met rechts nipt naast het Anderlechtse doel trapte. RSC Anderlecht won dus uiteindelijk met 4-1 waardoor het vol vertrouwen kan afreizen naar Polen om daar hopelijk voor het Belgische vrouwenvoetbal een succesvolle eerste ronde in de UEFA Women’s Champions League af te werken.

Bekijk een samenvatting van RSC Anderlecht – KV Mechelen met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

Luister naar Daisy Baudewijns (KV Mechelen) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Esther Buabadi (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Amélie Delabre (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Laura De Neve (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Dave Mattheus (coach RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk de fotoreportage van Frank Abbeloos rond RSC Anderlecht – KV Mechelen via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

PS: Eerder op de dag won KAA Gent Ladies op bezoek bij FWS Woluwe 0-2 en dat was ook het geval voor OHL Women op bezoek bij SV Zulte Waregem waar het 2-5 werd. Vrijdagavond al won Club YLA uit bij KRC Genk Ladies 2-4 met 3 goals van Davinia Vanmechelen.

Share