Share

Op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 september 2023 stonden er volledige speeldagen op het programma in de Women’s Lotto Super League en in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal terwijl in de nieuwe Interprovinciale reeksen, de voormalige tweede klasse, de tweede speeldag op het programma stond. U kan hieronder alle uitslagen bekijken.

***Eerste klasse – 4de speeldag:

Club Brugge B – ASE De Chastre 5-0 forfait;

FC Alken – RFC de Liège 1-1;

KAA Gent Ladies B – KVC Westerlo Ladies 0-1;

FW Diksmuide Merkem – VC Moldavo 1-3;

Bekijk de samenvatting met dank aan Siebe Cambier en FWDM:

KVK Tienen – Ren. AEC Mons Ladies 4-2;

RSC Anderlecht B – SC Eendracht Aalst Ladies 1-4;

Zondag gespeeld:

OH Leuven B – KRC Genk Ladies B 5-0;

Standard B – SV Zulte Waregem B 1-2;

Na 4 speeldagen hebben zowel KVC Westerlo Ladies als VC Moldavo met 12 op 12 het maximum van de punten. Het beloftenteam van SV Zulte Waregem en KVK Tienen volgen op 3 punten van het leidersduo. SC Eendracht Aalst Ladies is vijfde met 8 punten en het heeft net als het leidersduo nog niet verloren dit seizoen. Onderaan vinden we op de 13de plaats de beloftenteams van Club Brugge en KRC Genk Ladies met 3 punten. R.AEC Mons Ladies is 15de met 1 punt, ASE De Chastre sluit de reeks zonder punten.

***Interprovinciale Voetbal Vlaanderen – Reeks A – 2de speeldag:

Vrijdagavond gespeeld:

KVV Kester-Gooik – FW Diksmuide Merkem B 6-0;

KFC Herent – E. Mazenzele Opwijk 2-0;

KFC Herent en Eendracht Mazenzele Opwijk voor de aftrap vrijdagavond! Foto – (c) Regiosport

Lees het wedstrijdverslag dankzij:

Website Regiosport

Zaterdag gespeeld:

KSV Bredene – Leeuw Brucom 6-1;

KVE Drongen – KVC De Toekomst Borsbeke 1-3;

RWDM Girls – SK Staden 8-0;

Yasémin In (hier centraal in beeld) lukte net als op bezoek bij Leeuw Brucom ook thuis tegen SK Staden het openingsdoelpunt voor RWDM Girls! Foto – (c) Patrick Janssens

KHO Wolvertem Merchtem – SV Sottegem 6-2;

Na 2 speeldagen zijn er nog 5 ploegen met het maximum van de punten: RWDM Girls, KSV Bredene, KHO Wolvertem Merchtem, KVV Kester-Gooik en KFC Herent. 5 teams zijn nog puntenloos: KVE Drongen, SV Sottegem, Leeuw Brucom, het beloftenteam van FW Diksmuide Merkem en SK Staden.

***Interprovinciale Voetbal Vlaanderen – Reeks B – 2de speeldag:

Vrijdagavond gespeeld:

DV Bilzen United – KRC Genk Ladies C 6-2;

KVV Vosselaar – VVC Brasschaat 1-4;

Kontich – Lierse Kempenzonen 1-1;

KV Mechelen B – KVK Svelta Melsele 5-1;

SV Noorse – Bosdam Beveren 1-4;

Zondag gespeeld:

Sint-Truiden VV – Loenhout 2-3;

DV Bilzen United is één van de twee teams met het maximum van de punten in de Interprovinciale Voetbal Vlaanderen reeks B!

Na 2 speeldagen hebben 2 teams nog het maximum van de punten: het beloftenteam van KV Mechelen en DV Bilzen United. Bosdam Beveren is derde met 4 op 6. Alle teams hebben al minstens een punt in deze reeks. Vijf teams sluiten de rij met een punt achter hun naam: Sint-Truiden, Kontich, SV Noorse, Lierse Kempenzonen en het derde team van KRC Genk Ladies. Opvallend alle teams hebben al minstens een punt in deze reeks.

***Interprovinciale Voetbal Vlaanderen – Reeks ACFF – 2de speeldag:

CS Pays-Vert Ostiches Ath – Standard C 3-2;

Sibret – Sporting de Charleroi B 3-4;

FWS Woluwe B – Ren. AEC Mons Ladies B 8-0;

RUS Loyers – FC Irlande Auderghem 4-3;

Zondag gespeeld:

RCS Andennais – RFC de Liège B 1-4;

R. Union SG – RUS Sainte Ode 4-2;

Foto – (c) John Hebleut

Er zijn nog 4 ploegen met het maximum van de punten na 2 duels: RUS Loyers, het beloftenteam van FWS Woluwe, R. Union SG en het beloftenteam van Sporting de Charleroi. Er zijn ook nog 4 teams zonder punten na 2 duels: het derde team van Standard, RCS Andennais, het beloftenteam van Ren. AEC Mons en RUS Sainte Ode.

***Women’s Lotto Super League – 4de speeldag:

Zondag gespeeld:

KAA Gent Ladies – SV Zulte Waregem 0-2;

SV Zulte Waregem veroverde zondag de 3 punten op bezoek bij KAA Gent Ladies en staat zo voorlopig op een play-off plaats! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Zaterdag gespeeld:

Standard – RSC Anderlecht 2-1;

Bekijk de samenvatting met dank aan DAZN / Eleven Sports / RSCA TV:

Club YLA – KV Mechelen 5-0;

Vrijdagavond gespeeld:

Sporting de Charleroi – FWS Woluwe 0-2;

KRC Genk Ladies – OHL Women 1-1;

OHL Women is leider met 10 punten hetzelfde aantal als Standard. Club YLA, KRC Genk Ladies en RSC Anderlecht volgen op 3 punten van het leidersduo. SV Zulte Waregem is 6de met 6 punten, KAA Gent Ladies 7de met 4 punten. Dan volgen nog FWS Woluwe 3 punten, Sporting de Charleroi met 2 punten terwijl KV Mechelen na 4 duels nog geen punten heeft.

Foto’s van alle wedstrijden uit de Women’s Lotto Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
 
PS: Nog meegeven dat Jill Janssens haar debuut maakte in de Duitse Bundesliga bij Hoffenheim. Ze mocht bij een stand van 6-0 invallen in de plaats van Mara Alber. Haar team Hoffenheim zorgde uiteindelijk voor een recordoverwinning tegen MSV Duisburg want het duel eindgde op de openinsdag op 9-0!
 

Jill Janssens mocht invallen en debuteren bij TSG Hoffenheim in de ruime thuisoverwinning tegen MSV Duisburg! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

***In Nederland won Fortuna Sittard dan weer zondagmiddag met 1-3 op bezoek bij Feyenoord. Zowel Jarne Tuelings als Tessa Wullaert lukten daar een doelpunt voor Fortuna Sittard, dat na 2 speeldagen in het nieuwe seizoen het maximum van de punten heeft. Ook FC Utrecht (6 op 6), FC Twente en titelverdediger Ajax (allebei 3 op 3 omdat ze al Europees in actie moesten komen) hebben nog het maximum!

Jarne Teulings en Tessa Wullaert waren zondagmiddag succesvol voor Fortuna Sittard op bezoek bij Feyenoord! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Share