Share

Na het succesvolle WK 2023 down under waarop de Belgian Red Flames alweer niet aanwezig waren beginnen ze op vrijdag 22 september 2023 aan een nieuw hoofdstuk met de start van de UEFA Women’s Nations League. Wie had verwacht dat de RBFA ondertussen werk zou gemaakt hebben van een nieuwe wind bij de Belgian Red Flames kwam bedrogen uit want alles blijft gewoon bij het oude.

Ives Serneels is na meer dan een decennium nog altijd bondscoach en de selecties zorgen ook nu weer voor soms verrassende keuzes zoals het niet selecteren van profvoetbalster van het jaar Lore Jacobs terwijl ook Davinia Vanmechelen ondanks een half dozijn doelpunten (waarvan enkele bijzonder mooie) in de Women’s Lotto Super League waar ze inmiddels afgetekend topschutster is niet tot de geselecteerden behoort. Het zorgde voor flink wat reacties van lezers op onze mediakanalen. Misschien wel terecht want de Royal Belgian Football Association geeft dan wel aan dat er meer voor het vrouwenvoetbal moet gedaan worden maar verder dan het door allerhande acties proberen op te drijven van het aantal speelsters in de breedte en wat marketingcampagnes komt het eigenlijk niet. Het blijft zelf wel bijzonder afwezig waar het echt ingrijpende beslissingen betreft want hoe kan je jezelf nu serieus blijven nemen als je niet durft onder ogen zien dat je als nationaal team geen progressie meer maakt. Twee keer op rij niet op een wereldkampioenschap aanwezig zijn waar het vrouwenvoetbal letterlijk enorme sprongen voorwaarts maakte is daar toch wel de juiste waardemeter voor mogen we aannemen. Maar goed voor de beslissers bij de RBFA is dat blijkbaar niet het geval want enkele verantwoordelijken waren wel down under maar dan wel zonder het team dat er eigenlijk had moeten zijn namelijk de Belgian Red Flames.

De vier topgroepen in de allereerste UEFA Women’s Nations League! Foto – (c) UEFA.com

 

Zoals al aangegeven spelen de Belgian Red Flames nu vrijdagavond 22 september 2023 in Leuven hun eerste wedstrijd in de UEFA Women’s Nations League tegen Nederland in een groep met verder ook Engeland en Schotland die mekaar dezelfde avond ontmoeten in Sunderland. UIt de 4 topgroepen met 4 teams komen uiteindelijk 4 winnaars en die gaan dan in de halve finale strijden voor de twee resterende Europese tickets voor de Olympische spelen (Frankrijk is als gastland van Parijs 2024 wel al rechstreeks geplaatst).

Wie niet naar het King Power Stadion at Den Dreef in Leuven kan komen kan wel terecht op het kanaal van Ketnet waar de wedstrijd door de VRT rechtstreeks zal worden uitgezonden. Op RTBf is de wedstrijd te zien via Tipik en Auvio.

 

Voor wie toch nog naar het stadion wil er zijn nog tickets te koop en daarvoor en ook alle andere praktische inlichtingen kan U hieronder terecht:

Website KBVB / RBFA – Belgian Red Flames – Nederland 2023

Lees ook nog:

Website KBVB / RBFA

Volg alle wedstrijden in deze nieuwe competitie via:

Website UEFA.com – UEFA Women’s Nations League

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share