Share

Vier dagen na hun verrassende overwinning tegen Nederland komen de Belgian Red Flames op dinsdag 26 september 2023 opnieuw in actie in de UEFA Women’s Nations League. Ze spelen hun tweede wedstrijd in die competitie op Hampden Park in Glasgow tegen Schotland.

Hampden Park, het stadion waar Schotland de thuiswedstrijden speelt in de UEFA Women’s Nations League! Foto – (c) UEFA.com

U kan de wedstrijd live volgen met aftrap om 20u45 Belgische tijd, dat is 19u45 in Glasgow, op Play 5 en Tipik (RTBF). Nog meegeven dat de winst tegen Nederland niet de allereerste winst was van de Belgian Red Flames tegen een land uit de top 10 op de wereldranglijst. Op dinsdag 24 mei 2011 won België in Veldwezelt met 1-0 tegen Noord-Korea, dat toen in aanloop naar het WK 2011 in Duitsland (met toen nog 16 ploegen) de 8ste plaats op de FIFA Women’s World Ranking innam terwijl het Belgische nationale vrouwenteam toen op de 35ste plaats bivakeerde en voor het eerst onder leiding stond van bondscoach Ives Serneels en zijn assistente Tamara Cassimon. Het betrof toen wel een vriendschappelijke wedstrijd die gewonnen werd dankzij een doelpunt van Janice Cayman in de 55ste minuut. Nu ging het om een wedstrijd met inzet, de nieuwe UEFA Women’s Nations League, die eigenlijk een opgewaardeerde competitie van oefenduels is met nu twee plaatsen voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs als inzet.

Volg alle wedstrijden op de tweede speeldag in de UEFA Women’s Nations League via:

Website UEFA – UEFA Women’s Nations League 2023/24

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

 

 

Share