Een half uur nadat de aftrap van de Belgische klassieker in het Constant Vanden Stockstadion tussen RSC Anderlecht en Club Brugge werd gegeven was het aan de Belgian Red Flames U16 om in het Nationaal Voetbalcentrum van Tubeke Duitsland U15 partij te geven in een oefeninterland.

Jarne Teulings mag zo dadelijk de aftrap nemen voor de Belgian Red Flames U16 in Tubeke tegen Duitsland U15! Foto - (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Jarne Teulings mag zo dadelijk de aftrap nemen voor de Belgian Red Flames U16 in Tubeke tegen Duitsland U15! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Voor doelpunten en mooi voetbal hoefde je deze keer niet bij de topaffiche in de Jupiler Pro League te zijn (daar bleef het immers 0-0) maar wel bij deze jeugdinterland waar al na 52 sekonden gescoord werd door Gia Corley (0-1, 1ste minuut), de Duitse kapitein die er ook in november 2015 al bij was maar toen al heel snel geblesseerd uitviel. Het tweede doelpunt van de wedstrijd viel na iets meer dan een kwartier in de tweede helft toen Livinia Seifert vanop rechts in de Belgische verdediging doordrong en Sophie Krall aan de eerste paal binnentrapte (0-2, 58ste minuut).

Het team van bondscoach Bettina Wiegmann was voor de rest vooral fysiek sterker, het speelde goed georganiseerd en het had in de 2 x 40 minuten ook wel de betere kansen maar de Belgische doelvrouwen Joséphine Delvaux (1ste helft) en Femke Schamp (2de helft) hielden hun netten voor de rest gaaf. De jonge Belgian Red Flames probeerden te voetballen waar mogelijk en ze konden ook even gevaarlijk zijn via bijvoorbeeld een vrije trap van kapitein Zenia Mertens (33ste minuut) of op het einde van de eerste helft met een schot van Tess Wils die ook in de tweede helft probeerde voor gevaar te zorgen. Voor velen onder hen is dit het begin van een leerproces om als voetbalster elke dag beter te worden en misschien ooit in een nationaal team terecht te komen dat zich net als de huidige lichting weet te plaatsen voor een grote eindronde!

Vriendschappelijke interland U16 – NVC Tubeke, zondag 11 december 2016:
België – Duitsland 0-2 (rust: 0-1);
Doelpunten: 1′ Gia Corley 0-1, 68′ Sophie Krall 0-2.

België U16 tijdens de volksliederen! Foto - (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

België U16 tijdens de volksliederen! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

België U16 speelde met: Joséphine Delvaux; Stefanie Pirotte, Emmy Donné, Emelie Claerbout, Fran Meersman; Aster Janssens, Zenia Mertens (captain); Tess Wils, Esther Buabadi, Jarne Teulings, Geena-Lisa Buyle.
Bondscoaches: Luc Bosmans & Xavier Donnay.
Wissels:
41′ Femke Schamp voor Joséphine Delvaux;
41′ Frieke Temmerman voor Emelie Claerbout;
41′ Julie Noe voor Geena-Lisa Buyle;
53′ Valerie Schuilen voor Esther Buabadi;
53′ Femke Bergans voor Tessa Wils;
60′ Kristien Franck voor Frieke Temmerman;
74′ Maité De Baets voor Stefanie Pirotte.

Duitsland U15 voor aanvang van het oefenduel in Tubeke tegen de Belgian Red Flames U16! Foto - (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Duitsland U15 voor aanvang van het oefenduel in Tubeke tegen de Belgian Red Flames U16! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Duitsland U15 speelde met: Pauline Nelles; Camilla Küver, Emilie Bernhardt, Julia Pollak, Lina Vianden; Lisanne Gräwe, Paula Klensmann; Jana Rogee, Chiara Hahn, Gia Corley (captain), Sophie Krall.
Bondscoach: Bettina Wiegmann.

Wissels:
41′ Lara-Marie Cordes voor Paula Klensmann;
41′ Emily Kraft voor Chiara Hahn;
41′ Nina Schumacher voor Camilla Küver;
41′ Madeline Steck voor Lina Vianden;
50′ Livinia Seifert voor Gia Corley;
59′ Sophie Weidauer voor Sophie Krall;
59′ Blerta Smaili voor Jana Rogee;
65′ Joana Weber voor Paula Klensmann;
65′ Gentiana Fetaj voor Julia Pollak.

Scheidsrechter: Irina Lyussina.
Assistent-scheidsrechters: Ella De Vries en Viki De Cremer.
Vierde scheidsrechter: Tina Tyteca.