In de eerste klasse is er nog geen herfstkampioen aangezien het beloftenteam van KAA Gent Ladies, dat wel nog altijd ongeslagen is, niet wist te winnen. Fémina White Star Woluwe, ook nog ongeslagen, deed dat wel en nam zo voorlopig de leiding over.

En toch beleefden de gesternden uit Woluwe enkele bange momenten tegen een sterk georganiseerd spelend Dames VK Egem. Fémina White Star kwam wel op het kwartier op voorsprong via Laurie Hachez (1-0) maar 3 minuten later had Camille Godderis met een mooie solo de bezoekers al langszij gebracht (1-1). Na de rust lukte Sandy Bourtembourg na een hoekschop het 2de doelpunt voor de thuisploeg (2-1) maar de voorsprong zou opnieuw niet lang op het scorebord staan want Elodie Cnockaert trapte even over het uur een vrije trap mooi binnen (2-2). Pas in de toegevoegde tijd zorgde Shayna Raekelboom met een schot met links vanop 25 meter in de winkelhaak voor de winnende treffer (3-2) en voor de voorlopige eerste plaas in het klassement!

Het beloftenteam van KAA Gent Ladies geraakte in de topaffiche tegen Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage niet voorbij de tegenstander. De bezoekers lieten zowel Anais Autem en Gina Di Natale bij de aftrap op de bank en doelvrouw Manon Wallez hield haar netten schoon. Zo bleef het 0-0.

DV Famkes Merkem kon naar de 3de plaats klimmen maar dat lukte niet want het verloor na een spannende wedstrijd tegen SV Zulte Waregem. Het enige doelpunt viel na 73 minuten wedstrijd vanop de strafschopstip loepzuiver binnengetrapt door Athina Vercaemer (0-1).

Ook VC Dames Eendracht Aalst kon het puntenaantal niet verhogen nadat het thuis tegen Massenhoven verloor. Laure De Wolf zorgde voor de voorsprong van de bezoekers bij de rust (0-1) waarna Jolien Baeten de score verdubbelde (0-2). Tiffany Vanderdonck lukte het eerreddende doelpunt voor de thuisploeg (1-2).

Het beloftenteam van Standard komt stilaan op toerental. Het won nu ook thuis tegen VC Moldavo met 3-0 na een dubbel van Lisa Petry met tussenin een doelpunt van Karlijn Knapen!

Ines Fernandez Gonzalez stopte een strafschop en lag mee aan de basis van het winnende doelpunt voor RSC Anderlecht B! Foto - (c) Sportpix.be / David Catry

Ines Fernandez Gonzalez stopte een strafschop en lag mee aan de basis van het winnende doelpunt voor RSC Anderlecht B! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Ook het beloftenteam van RSC Anderlecht won het voorbije weekend alhoewel het na een goal van Jennifer Waeckens op achterstand kwam (0-1). Na de rust sloeg de thuisploeg terug met een dubbel van Noémie Gelders (1-1 en 2-1). Vervolgens redde de sterk keepende Ines Fernandez een strafschop van Gaelle Vozza maar even later moest ze zich toch gewonnen geven toen diezelfde Gaelle Vozza de gelijkmaker lukte (2-2). In het slot scoorde Sofie Vanhooren het derde en winnende doelpunt voor het team van trainer Damien D’Hollander na een verre uittrap van Ines Fernandez (3-2)!

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 13de speeldag in 1ste klasse:
FWS Woluwe – Dames VK Egem 3-2;
Doelpunten: 15′ Laurie Hachez 1-0, 18′ Camille Godderis 1-1, 53′ Sandy Bourtembourg 2-1, 61′ Elodie Cnockaert 2-2, 90′ + 3′ Shayna Raekelboom 3-2.

KAA Gent Ladies B – USGTH 0-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: geen.

VC Dames E. Aalst – Massenhoven 1-2 (rust: 0-1);
Doelpunten: Laure De Wolf 0-1, Jolien Baeten 0-2, Tiffany Vanderdonck 1-2.

RSC Anderlecht B – Tongeren DV 3-2 (rust: 0-1);
Doelpunten: Jennifer Waeckens 0-1, Noémie Gelders 1-1, Noémie Gelders 2-1, Gaelle Vozza 2-2, Sofie Vanhooren 3-2.
Bijzonderheid: Bij een stand van 2-1 redde Ines Fernandez (RSC Anderlecht B) een strafschop van Gaelle Vozza (Tongeren DV).

DV Famkes Merkem – SV Zulte Waregem 0-1;
Doelpunt: 73′ Athina Vercaemer 0-1 op strafschop.

Standard B – VC Moldavo 3-0;
Doelpunten: 37′ Lisa Petry 1-0, 56′ Karlijn Knapen 2-0, 70′ Lisa Petry 3-0.