Op zaterdag 14 oktober 2023 stonden de zestiende finales van de Beker van België op het programma. Het was uitkijken waar er eventueel een verrassing zou kunnen vallen. Het duel tussen Fémina White Star Woluwe uit de Women’s Lotto Super League en RFC de Liège uit de eerste klasse leek daarvoor in aanmerking te komen maar het leuke aan voetbal is dat je nooit weet wat het scenario zal worden.

U kan een samenvatting van deze wedstrijd bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Ondanks een vroege achterstand na doelpunten van Stephanie Gaillard (0-1, 8ste minuut) en van Sixtine Paulus (0-2, 11de minuut) wist de thuisploeg de situatie toch nog om te draaien. Op slag van rust lukte Céline Verdonck (1-2, 44ste minuut) de aansluitingstreffer. Met doelpunten in de tweede helft van Charlotte Mahieu (2-2, 58ste minuut) en van Lies Bongaerts (3-2, 86ste minuut) kwam FWS Woluwe voor het eerst op voorsprong. Kort daarna trok doelvrouw Mélanie Mignon van RFC de Liège nog mee naar voor en kopte Cécile Deltour (die in 2023 vierde werd bij de verkiezing van Miss België) de gelijkmaker tegen de paal (88ste minuut). Fémina White Star Woluwe haalde het dus uiteindelijk met 3-2 waardoor het zich plaatste voor de achtste finales!