Op de 11de speeldag van de Duitse Allianz Frauen-Bundesliga moest Belgian Red Flame Tessa Wullaert het met haar club VfL Wolfsburg opnemen thuis tegen SC Freiburg, dat met 3 punten voorsprong en een wedstrijd meer gespeeld aan de aftrap kwam.

De Zwitserse Lara Dickenmann scoorde het winnende doelpunt op aangeven van Tessa Wullaert! Foto - (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

De Zwitserse Lara Dickenmann scoorde het winnende doelpunt op aangeven van Tessa Wullaert! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

VfL Wolfsburg won het duel met 1-0 dankzij een doelpunt in de 26ste minuut van de Zwitserse Lara Dickenmann (ex-Lyon) na een voorzet met de linkervoet van Tessa Wullaert, die tijdens de rust wel afgelost werd door Anna Blässe. Door de winst komt VfL Wolfsburg op gelijke hoogte wat punten betreft met SC Freiburg en SGS Essen, de volgende tegenstander op woensdag 14 december 2016!

De hoogtepunten van VfL Wolfsburg – SC Freiburg kan U hier bekijken met dank aan DFB-TV:

DFB TV

Justien Odeurs speelt toekomende zondag 18 december 2016 met FF USV Jena tegen Tessa Wullaert en VfL Wolfsburg! Foto - (c) Sportpix.be / David Catry

Justien Odeurs speelt toekomende zondag 18 december 2016 met FF USV Jena tegen Tessa Wullaert en VfL Wolfsburg! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Ondertussen verloor Justien Odeurs, de doelvrouw van de Belgian Red Flames, met FF USV Jena waar Katja Greulich inmiddels trainer is op bezoek bij SC Sand, de verliezende bekerfinalist van vorig seizoen. Justien moest zich in Sand 3x gewonnen geven op pogingen van de Oostenrijkse Laura Feiersinger (38ste minuut), Isabelle Meyer (75ste minuut) en Jana Vojtekova (76ste minuut). FF USV Jena staat nu 10de met 6 punten uit 10 wedstrijden. Het moet MSV Duisburg, dat thuis won tegen Borussia Mönchengladbach (2-1), en Hoffenheim (2-2 tegen Frankfurt met Jackie Groenen in de basis) laten voorgaan. Bayer 04 Leverkusen, dat thuis met 1-5 verloor tegen SGS Essen, heeft ook 6 punten maar een slechter doelpuntensaldo en dat is doorslaggevend in Duitsland!

Bekijk de hoogtepunten van SC Sand – FF USV Jena met dank aan DFB-TV:

DFB TV

De topaffiche tussen landskampioen Bayern München en Turbine Potsdam voor de ogen van Uli Hoeness eindigde op 1-2 na goals van Johanna Elsig (0-1, 48ste minuut) en zowel een owngoal van de Noorse Nora Holstad Berge (0-2, 58ste minuut) als Johanna Elsig (1-2, 62ste minuut).

Bekijk de hoogtepunten van Bayern München – Turbine Potsdam kan U hier bekijken dankzij DFB-TV: