Vanwege de dubbele interland tussen de Belgian Red Flames en Europees kampioen Engeland was er dit weekend geen voetbal in de Women’s Lotto Super League. Ook de Interprovinciale reeksen kwamen dit weekend niet in actie. Dat was wel het geval voor de eerste klasse waar er een topaffiche op het programma stond.

OH Leuven B – RFC de Liège 7-1;

KVC Westerlo Ladies is wel nog leider met 21 punten op 24 maar niet langer ongeslagen. Eerste achtervolger SC Eendracht Aalst Ladies blijft nu als enige ongeslagen in deze reeks en het telt een punt achterstand op de leider. Het beloftenteam van KAA Gent Ladies klom naar de derde plaats waar het net als VC Moldavo 16 punten op 24 telt. KVK Tienen valt terug naar de vijfde plaats met 15 op 24. Onderaan is RFC de Liège 14de met 4 punten, het beloftenteam van Ren. AEC Mons Ladies is 15de met 1 punt en ASE de Chastre blijft 16de en laatste zonder punten uit 8 duels.

Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Nog meegeven dat de Belgian Red Flames op vrijdagavond 27 oktober 2023 hun derde wedstrijd in de UEFA Women’s Nations League in Leicester tegen Engeland verloren met 1-0 terwijl Nederland thuis met 4-0 won tegen Schotland. Nederland is nu leider met 6 punten uit 3 duels, voor Engeland ook 6 uit 3, de Belgian Red Flames zijn derde met 4 uit 3 en Schotland is laatste in groep A1 met 1 punt uit 3 wedstrijden. Op dinsdag 31 oktober 2023 kan U de Belgian Red Flames gaan aanmoedigen in Leuven als ze hun vierde wedstrijd in deze UEFA Women’s Nations League zullen spelen.

Bekijk een samenvatting met dank aan RBFA / ITV / Ketnet / Tipik via:

Lees nog meer hierover via:

***In de eerste kwalificatieronde van het UEFA Women’s Under 19 Championship waarvan de eindronde volgend jaar in Litowuen zal plaatsvinden speelden de Belgian Red Flames U19 in de groep A6 van de A-liga voorlopig al twee wedstrijden. Tegen Ierland werd er op woensdag 25 oktober 2023 met 2-0 gewonnen dankzij doelpunten van Thirsa De Meester (1-0, 18de minuut) en Aurélie Reynders (2-0, 90ste + 3′ minuut). Op zaterdag 28 oktober 2023 werd er opnieuw op het Proximus Basecamp in Tubeke met 3-1 verloren tegen Nederland. De doelpunten kwamen van Danique Tolhoek (1-0, 6de minuut), Fieke Kroese (2-0, 8ste minuut), Romane Jadouille (2-1, 59ste minuut) en Danique Tolhoek (3-1, 70ste minuut).

Romane Jadoulle scoorde zaterdag in Tubeke voor de Belgian Red Flames U19 tegen Nederland! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Nederland is na 2 speeldagen leider met 6 op 6 want het won op de openingsdag met 8-0 tegen het team uit de Fär Oer. Ierland heeft net als BelgIë 3 punten want het won op zaterdag 28 oktober 2023 met 4-0 tegen de Fär Oer. Op de slotdag spelen de Belgian Red Flames U23 op  dinsdag 31 oktober 2023 tegen Fär Oer met aftrap om 15 uur. Ierland speelt op hetzelfde moment op Le Canonnier in Moeskroen tegen Nederland.

Voor meer over de Belgian Red Flames U19 ga naar:

UEFA.com – EK-kwalificatie Litouwen 2024 – Belgian Red Flames U19

PS: Het oefenduel op zondagnamiddag 29 oktober 2023 tussen R. Union SG uit de Interprovinciale reeks en Patro MM Ladies uit de tweede provinciale Limburg eindigde op 1-3. Laura Ocampo opende de score voor de thuisploeg (1-0), Tasmin Lafnoune zorgde voor de gelijkmaker (1-1) waana Aurélie Schouteden (1-2) en Jade Vanhout (1-3) voor de Limburgse overwinning zorgden.