De Belgian Red Flames mogen op dinsdagavond 31 oktober 2023 hun vierde wedstrijd in de UEFA Women’s Nations League voor een vol huis spelen. Het King Power Stadion at Den Dreef in Leuven is voor de komst van Engeland, de Europese kampioen en verliezende finalist van het voorbije WK 2023, immers uitverkocht.

U kan de wedstrijd met aftrap om 20u30 live volgen via Play 5 en Tipik (RTBF) of ITV 4. De Belgian Red Flames zijn vooraf derde in groep A1 met 4 punten op 9. Nederland en Engeland hebben na de duels van afgelopen vrijdagavond 27 oktober 2023 elk 6 op 9, Schotland heeft als vierde 1 op 9. Het duel tussen Schotland en Nederland staat op Hampden Park op het programma en wordt om 19u45 lokale tijd, 20u45 bij ons afgetrapt. Dat duel is live te volgen op NPO3.

Nog meegeven dat de UEFA Women’s Nations League eigenlijk een opgewaardeerde competitie van oefenduels is waar nu wel twee plaatsen voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs aan verbonden zijn. Wil je de Olympische Spelen halen dan moet je na de zes groepswedstrijden winnaar zijn en vervolgens in februari 2024 in principe ook nog de finale van een eindtornooi met 4 landenteams halen om een van de twee Olympisch tickets voor Europa af te dwingen. Frankrijk is als organisator immers al rechtstreeks geplaatst!

Bekijk nog eens de foto’s van Sevil Oktem rond Engeland – België in Leicester via:

Volg alle wedstrijden op de vierde speeldag in de UEFA Women’s Nations League via:

Website UEFA – UEFA Women’s Nations League 2023/24

Precies 10 jaar geleden stond Tessa Wullaert op het Kiel in Antwerpen twee keer aan het kanon tegen Portugal (hier met Carole Costa). Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

PS: Melden we nog dat precies 10 jaar geleden op donderdag 31 oktober 2013 de Belgian Red Flames voor het eerst op het Kiel aantraden tegen Portugal. Toen kwam het team van bondscoach Ives Serneels vroeg op achterstand na een vrije trap van Carole Costa (0-1, 14de minuut) maar dankzij dubbels van Aline Zeler (41ste minuut op strafschop en 85ste minuut) en van Tessa Wullaert (67ste en 87ste minuut) werd er op weg naar het WK 2015 in Canada uiteindelijk nog met 4-1 gewonnen!

Aline Zeler zorgde met haar strafschop nog voor de rust voor de gelijkmaker! Later lukte ze nog een tweede doelpunt voor de Belgian Red Flames tegen Portugal in de 4-1-overwinning op het Kiel! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry