Share

Zuid-Afrika heeft, nadat het eerder wel degelijk interesse had, op vrijdag 24 november 2023 aangekondigd dat het niet langer kandidaat is om in 2027 het WK Vrouwenvoetbal te organiseren. Op vrijdag 8 december 2023 worden de volledige dossiers van alle kandidaat-organisatoren bij de FIFA verwacht maar de precieze plannen van Zuid-Afrika zijn helemaal niet klaar. Daardoor zijn er nu nog slechts 3 kandidaturen over om dat tornooi te ontvangen waaronder dat van het gezamenlijke trio België, Nederland en Duitsland.

Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

In haar mededeling voegde Lydia Monyepao, de vertegenwoordiger van de Zuid-Afrikaanse voetbalfederatie, toe: “We vonden dat het beter was om een grondiger voorbereide kandidatuur voor 2031 voor te stellen, dan een haastige presentatie.’

Naast het gezamenlijke WK bid Breaking New Ground 2027 van België, Nederland en Duitsland is er ook nog dat van het duo Verenigde Staten en Mexico en dat van Brazilië, dat oorspronkelijk kandidaat was voor het organiseren van het WK 2023 maar zich toen in laatste instantie terugtrok en besloot zich opnieuw kandidaat te stellen voor 2027. 

Brazilië is ook een kandidaat voor het WK Vrouwenvoetbal 2027! Foto – (c) CBF / Thais Magalhaes

Nogmaals meegeven dat op vrijdag 8 december 2023 de precieze plannen van elke kandidaat, het zogenaamde WK-bidboek, bij de FIFA moet ingeleverd zijn. De uiteindelijke beslissing over waar het WK 2027 zal plaatsvinden valt op vrijdag 17 mei 2023 in Thailand tijdens het volgende FIFA-congers in Bangkok!

Lees ook nog via:

Website SAFA – Voetbalbond van Zuid-Afrika

En via:

Reuters.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

PS: Zuid-Afrika nam al twee keer deel aan het WK Vrouwenvoetbal. In 2019 was het voor het eerst aanwezig op een WK-eindronde maar in Frankrijk werd het na drie nederlagen in de eerste ronde tegen achtereenvolgens Spanje, China en Duitsland uitgeschakeld. Op het voorbije WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland nam het voor de tweede keer deel. Het plaatste zich na verlies tegen Zweden, een gelijkspel tegen Argentinië en winst tegen Italië zelfs voor de achtste finales maar in dat stadium van de competitie ging het onderuit tegen de Oranje Leeuwinnen!

 

 

 

 

Share