Share

Op vrijdag 1 december 2023 ontvangen de Belgian Red Flames op de vijfde speeldag van de UEFA Women’s Nations League, in het King Power Stadion at Den Dreef in Leuven Schotland, het team waartegen ze op dinsdag 26 september 2023 in Glasgow nog een 1-1-gelijkspel afdwongen. De inzet is een ticket voor de Final Four van februari volgend jaar waarbij dan uiteindelijk een ticket voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs kan veroverd worden.

Wie op dinsdag 2 mei 2023 na de loting voor de allereerste editie van de UEFA Women’s Nations League had gezegd of geschreven dat de Belgian Red Flames op vrijdag 1 december 2023 op de vijfde speeldag nog in de running zouden zijn voor de eerste plaats in de groep A1 met Europees kampioen Engeland, kwartfinalist op het voorbije WK Nederland en Schotland, die hadden ze wellicht voor gek verklaard. Maar kijk in voetbal is werkelijk alles mogelijk dus ook dit gegeven. Voor een perfecte afloop moet België op deze vrijdagavond 1 december 2023 in Leuven thuis winnen tegen Schotland. Wat ook het resultaat van Engeland – Nederland op Wembley is dan wordt het duel van de Belgian Red Flames volgende dinsdag 5 december 2023 in Tilburg sowieso de beslissende wedstrijd van deze groep. Straffer is dat ook met een gelijkspel of zelfs een nederlaag er nog mogelijkheden zijn om eventueel de groep te winnen indien de Oranje Leeuwinnen niet weten te winnen op Wembley in het duel tussen de Europese kampioenen van 2022 en 2017, titels door beide landen behaald onder leiding van Sarina Wiegman. Het wordt dus uitkijken vanavond hoe het kwalificatieduel tussen België en Schotland met aftrap om 20u30 zich afspeelt waarbij vanaf 20u45 ook wel nu en dan eens naar de tussenstand op Wembley zal gekeken worden.

De wedstrijd zelf is op deze vrijdagavond 1 december 2023 rechtstreeks te bekijken vanaf 20u20 op Ketnet of via livestream op Sporza.be met commentaar van Eddy Demarez en ex-Belgian Red Flame Imke Courtois. Langs Franstalige kant zijn de zenders waarop moet afgestemd worden Tipik of Auvio met daar commentaar van Lise Burion en Cécile De Gernier, ook al een ex-Belgian Red Flame. Schotse kijkers kunnen terecht op BBC Alba. Nog meegeven dat U voor het duel op Wembley tussen Engeland en Nederland met aftrap om 19u45 lokale tijd (dus 20u45 bij ons) terecht kan op NPO 3 of ITV 4.

Voor nog meer over België – Schotland ga naar:

Sporza.be

en via:

Website RTBF

En via:

Website The Scotsman

Tickets:

Website RBFA – Tickets Belgian Red Flames – Schotland

Voor nog meer over Engeland – Nederland ga naar:

The Independent

Voor alle tussenstanden en resultaten in de UEFA Women’s Nations League ga naar:

UEFA.com – UEFA Women’s Nations League 2023/24

Voor foto’s rond de Belgian Red Flames ga naar:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

Share