Share

Aangezien de Belgian Red Flames afgelopen vrijdag 1 december 2023 in actie kwamen was er geen competitievoetbal in de Women’s Lotto Super League. Er werden wel volledige speeldagen afgewerkt in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal en in de Interprovinciale reeksen A, B en ACFF! U kan hieronder alle uitslagen bekijken.

***Eerste klasse – 13de speeldag:

Zondag gespeeld:

Standard B – SC Eendracht Aalst Ladies 0-3;

Zaterdag gespeeld:

Club Brugge B – OH Leuven B 2-1;

FC Alken – RSC Anderlecht B 1-4;

KAA Gent Ladies B – FW Diksmuide Merkem 3-3;

Bekijk een samenvatting met dank aan Siebe Cambier en FWDM:

SV Zulte Waregem B – VC Moldavo 1-4;

KRC Genk Ladies B – KVK Tienen 7-0;

Ren. AEC Mons Ladies – ASE De Chastre 7-1;

Ren. AEC Mons Ladies vierde de eerste competitiewinst! Fotoo – (c) Ren. AEC Mons Ladies

RFC de Liège – KVC Westerlo Ladies uitgesteld;

De top 5 van het klassement blijft ongewijzigd. SC Eendracht Aalst Ladies liep als eerste wel verder uit op eerste achtervolger KVC Westerlo Ladies, dat niet in actie kwam. Het verschil bedraagt 5 punten (35 tegen 30) maar SC Eendracht Aalst Ladies heeft wel 2 wedstrijden meer gespeeld. VC Moldavo is derde met 28 punten uit 12 duels. Daarna volgen het beloftenteam van KAA Gent Ladies (23 punten uit 12 duels) en FW Diksmuide Merkem (22 punten uit 13 wedstrijden). Onderaan hebben RFC de Liège en Ren. AEC Mons Ladies nu allebei 4 punten uit 12 duels. RFC de Liège heeft wel het betere doelsaldo terwijl Ren. AEC Mons Ladies voor het eerst won in deze competitie! ASE De Chastre blijft 16de en laatste zonder punten uit 12 wedstrijden.

Op woensdag 6 december 2023 om 20u is er nog Inhaalwedstrijd van speeldag 9 in deze reeks:

FC Alken – Club Brugge B;

***Interprovinciale Voetbal Vlaanderen – Reeks A – 10de speeldag:

Zondag gespeeld:

FW Diksmuide Merkem B – KSV Bredene 1-5;

Zaterdag gespeeld:

Leeuw Brucom – SK Staden 2-2;

KVC De Toekomst Borsbeke – KHO Wolvertem Merchtem 3-1;

Vrijdagavond gespeeld:

SV Sottegem – KFC Herent 0-2;

KVV Kester-Gooik – KVE Drongen 1-4;

E. Mazenzele Opwijk – RWDM Girls wordt op woensdagavond 6/12/2023 gespeeld met aftrap om 20u.

KSV Bredene is de herfstkampioen! Foto – (c) KSV Bredene

KSV Bredene is de herfstkampioen met het maximum van de punten 30 op 30. KVC De Toekomst Borsbeke volgt op 5 punten van de leider, KFC Herent op 9 punten. RWDM Girls, dat nog een inhaalduel te goed heeft, volgt voorlopig op 10 punten van de leider. Onderaan delen het beloftenteam van Famkes Westhoek Diksmuide Merkem de 10de plaats met SV Sottegem. Beide teams hebben 6 punten maar FWDM B heeft een goal meer gescoord dan SV Sottegem. SK Staden veroverde na 10 speeldagen een eerste punt maar het blijft voorlopig wel op de 12de plaats.

***Interprovinciale Voetbal Vlaanderen – Reeks B – 10de speeldag:

Alles op zaterdag gespeeld:

KRC Genk Ladies C – Sint-Truiden VV 3-1;

K. Loenhout SK – Kontich 2-1;

VVC Brasschaat – DV Bilzen United 2-3;

KVK Svelta Melsele – Lierse Kempenzonen 5-0;

FC Bosdam Beveren – KV Mechelen B 0-5;

SV Noorse – KVV Vosselaar 3-10.

Het beloftenteam van KV Mechelen is herfstkampioen in deze reeks met 28 punten uit 10 wedstrijden. DV Bilzen United en K. Vosselaar VV volgen op 6 punten, VVC Brasschaat blijft vierde op 10 punten van de leider. Bosdam Beveren is vijfde met nu 12 punten achterstand. Onderaan won het derde team van KRC Genk Ladies voor de tweede week op rij waardoor het nu naar de negende plaats klom met 8 punten op 30. Het houdt voorlopig Lierse Kempenzonen (6 op 30), SV Noorse (5 op 30) en Sint-Truiden VV (4 op 30) nog achter zich!

***Interprovinciale – Reeks ACFF – 10de speeldag:

Alles op zaterdag gespeeld:

RUS Sainte Ode – CS Pays Vert Ostiches-Ath 1-1;

RUS Loyers – FWS Woluwe B 1-1;

Sporting de Charleroi B – RFC de Liège B 3-4;

Standard C – RCS Andennais 7-0;

Ren. AEC Mons Ladies B – R. Union SG 2-3;

FC Irlande Auderghem – Sibret 2-6;

Sibret komt als derde dichterbij na het gelijkspel tussen RUS Loyers en het beloftenteam van FWS Woluwe! Foto – (c) RWC Sibret / LG

RUS Loyers en het beloftenteam van FWS Woluwe staan samen op de eerste plaats met 25 punten uit 10 duels maar RUS Loyers heeft het betere doelsaldo (+34) tegen (+29). Sibret is derde met 23 punten op 30. Onderaan vinden we op de 10de plaats RCS Andennais met 8 punten op 30. Het beloftenteam van Ren. AEC Mons Ladies is 11de met 3 op 30. RUS Sainte Ode pakte nog eens een puntje waardoor het er nu 2 telt uit 9 wedstrijden.

Jassina Blom aan de bal voor België tegen Schotland (hier met Lisa Evans). Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

***De Belgian Red Flames speelden op vrijdagavond 1 december 2023 op de vijfde speeldag in de UEFA Women’s Nations League gelijk tegen Schotland. Het werd 1-1 na doelpunten van Marie Detruyer (1-0, 31ste minuut) en van Erin Cuthbert (1-1, 34ste minuut). Engeland won op Wembley tegen Nederland met 3-2.

Meer over de wedstrijden in de UEFA Women’s Nations League kan U bekijken via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 

De Belgian Red Futsal Flames met van links naar rechts Noa Corbeels (14), Estelle Loos (12), Lauren Meyers (11), Sara Bakar (10), Marieke Peeters (9), Mariam Abdulai Toloba (8), Chiara Wielockx (7), Anaelle Wiard (6), Morgane Wijns (5), Yasemin Cagla In (4), Aster Janssen (3), Melinda Nuhiji (2), Nena Suet (1) en Matilde Drumont (13) Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

 
PS: Geven we nog mee dat de Belgian Red Futsal Flames hun twee oefenduels wonnen tegen Noord-Ierland. Zaterdag werd het 7-2, zondag 5-1!
 
 

 

 

 

Share