Share

Op dinsdag 5 december 2023 staan de slotwedstrijden in de UEFA Women’s Nations League op het programma. Ook de Belgian Red Flames maken in groep A1 nog kans om door te stoten naar de Final Four van deze nieuwe competitie die in februari 2024 zal plaatsvinden en waar Olympische tickets kunnen veroverd worden maar dan moeten ze winnen in Tilburg tegen Nederland en hopen dat Engeland minder goed doet op Hampden Park tegen Schotland.

Het Stadion Koning Willem II in Tilburg is net als op maandag 24 juni 2017 het decor voor een Nederland – België met inzet! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Ondanks hun ronduit knappe campagne in deze UEFA Women’s Nations League met winst thuis tegen Nederland op vrijdag 22 september 2023 (2-1) en een overwinning thuis tegen Europees kampioen Engeland op dinsdag 31 oktober 2023 (3-2) zijn de Belgian Red Flames nog altijd niet zeker van het behoud in de hoogste reeks. Ze spelen op dinsdag 5 december 2023 dan wel nog voor een mogelijke kwalificatie voor de Final Four. Ze spelen evenzeer voor een verlengd verblijf bij de betere landen van het Europese vrouwenvoetbal. Alleen met een eerste of een tweede plaats ben je daar absoluut zeker van. Eindig je derde in deze reeks dan speel je in februari 2024 sowieso twee wedstrijden tegen een tweede uit de lagere reeks met als inzet het behoud of de promotie. Schotland is al zeker van degradatie. Nederland, Engeland en België spelen voor de kwaliticatie bij de Final Four.

Nog meegeven dat Nederland – België te bekijken is op Play 5, Tipik en NPO 3. Schotland – Engeland kan U dan weer zien op BBC One Scotland en BBC Two Engeland. De aftrap van beide duels is om 20u45.

Voor alle tussenstanden en resultaten in de UEFA Women’s Nations League ga naar:

UEFA.com – UEFA Women’s Nations League 2023/24

Voor foto’s rond de Belgian Red Flames ga naar:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share