Share

De 15de speeldag, de eerste van de terugronde met opnieuw heen- en terugwedstrijden tussen alle ploegen, begon al op vrijdagavond 16 december 2016 met het duel in Tubeke tussen RSC Anderlecht en KRC Genk Ladies.

Beide ploegen speelden al 2 keer eerder gelijk en het zag er lange tijd naar uit dat dit ook nu het geval zou zijn maar na een vrije trap van Laura De Neve kopte Ella Van Kerkhoven het winnende doelpunt tegen de netten (1-0).

KSK Heist en OH Leuven hielden het in de Lostraat in Heist-op-den-Berg op een gelijkspel na doelpunten in de eerste helft van Inge Heiremans op strafschop voor de thuisploeg (1-0, 28ste minuut) en van Britt Vanhamel knap met een vrije trap (1-1, 41ste minuut).

Bekijk de hoogtepunten van dit duel met dank aan Sportbeat:

Op bezoek bij DVC Eva’s Tienen won KAA Gent ook voor de tweede keer dit seizoen en dit keer zelfs met 0-6. Voor de rust scoorden de vrouwelijke Buffalo’s 3 keer en na de rust deden ze dat opnieuw. Amber Maximus lukte er 3, Elien Van Wynendaele 2 en Elena Dhont 1. De laatste twee van dit kalenderjaar getekend Elien Van Wynendaele op aangeven van Elena Dhont (0-5) en van Amber Maximus op aangeven van Elien Van Wynendaele (0-6) waren er om niet meteen te vergeten.

Bekijk nog eens de laatste 2 goals van dit kalenderjaar via Vrouwenteam TV:

Titelverdediger Standard was vrij op deze laatste speeldag in dit kalenderjaar!

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 15de speeldag in de Super League:

RSC Anderlecht – KRC Genk Ladies 1-0 (rust: 0-0);
Doelpunt: 84′ Ella Van Kerkhoven 1-0.

KSK Heist – OH Leuven 1-1 (rust: 1-1);
Doelpunten: 28′ Inge Heiremans 1-0 op strafschop, 41′ Britt Vanhamel 1-1.

DVC Eva’s Tienen – KAA Gent Ladies 0-6 (rust: 0-3);

Doelpunten: 2′ Elien Van Wynendaele 0-1, 25′ Amber Maximus 0-2, 45′ Amber Maximus 0-3, 70′ Elena Dhont 0-4, 77′ Elien Van Wynendaele 0-5, 82′ Amber Maximus 0-6.

Standard bye.

De officiële stand na 15 speeldagen nadat Standard naar de evocatiecommissie van de KBVB stapte:
1. Standard 12-31 (40-9);
2. KAA Gent Ladies 13-30 (39-7);
3. RSC Anderlecht 13-27 (28-12);
4. KRC Genk Ladies 12-15 (17-13);
5. KSK Heist 13-10 (9-43);
6. OH Leuven 13-9 (11-22);
7. DVC Eva’s Tienen 13-2 (8-46).

Voor de volledigheid ook nog de stand in de Super League na 15 speeldagen als Standard de 4 punten ook verliest:
1. KAA Gent Ladies 13-32 (43-6);
2. Standard 12-27 (37-18);
3. RSC Anderlecht 13-27 (28-12);
4. KRC Genk Ladies 12-15 (17-13);
5. OH Leuven 13-12 (16-20);
6. KSK Heist 13-10 (9-43);
7. DVC Eva’s Tienen 13-2 (8-46).

Topscorers na speeldag 15:

17 goals:
Sanne Schoenmakers (Standard);
11 goals:
Amber Maximus (KAA Gent Ladies);
7 goals:
Davinia Vanmechelen (Standard);
6 goals:
Elke Van Gorp (KAA Gent Ladies);
5 goals:
Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Sylke Calleeuw (KRC Genk Ladies), Zoe Van Eynde (Standard), Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht);
4 goals:
Lore Asselberghs (OH Leuven), Corina Luijks (DVC Eva’s Tienen), Anaëlle Wiard (RSC Anderlecht), Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies), Lola Wajnblum (RSC Anderlecht), Heleen Jaques (RSC Anderlecht), Elena Dhont (KAA Gent Ladies);
3 goals:
Margaux Van Ackere (KAA Gent Ladies), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Lien Mermans (KRC Genk Ladies), Stephanie Suenens (KSK Heist), Justine Vanhaevermaet (RSC Anderlecht);
2 goals:
Isabelle Ebhodaghe (DVC Eva’s Tienen), Sarah Wijnants (Standard), Jana Janssens (OH Leuven), Elke Meers (DVC Eva’s Tienen), Ulrike De Frère (RSC Anderlecht), Silke Leynen (KRC Genk Ladies), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies), Charlotte Cranshoff (Standard), Aline Zeler (Standard), Julie Biesmans (Standard), Inge Heiremans (KSK Heist), Elien Van Wynendaele (KAA Gent Ladies);
1 goal:
Luna Maes (KSK Heist), Anaïs Bey-Temsamani (OH Leuven), Noémie Gelders (RSC Anderlecht), Anke Vanhooren (RSC Anderlecht), Lore Vanschoenwinkel (KRC Genk Ladies), Karen Meeus (KSK Heist), Charlotte Van Bavel (KSK Heist), Isabelle Iliano (KAA Gent Ladies), Sheryl Merchiers (KAA Gent Ladies), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Riete Loos (KRC Genk Ladies), Charlotte Tison (RSC Anderlecht), Laura Gorniak (Standard), Silke Vanwynsberghe (KAA Gent Ladies), Yuna Appermont (Standard), Sheila Broos (KSK Heist), Henriette Awete (RSC Anderlecht), Matilde Drumont (OH Leuven), Petra Baldewijns (OH Leuven), Britt Vanhamel (OH Leuven).

Owngoals:
Jody Vangheluwe (KAA Gent Ladies voor Standard), Lauren Huys (KSK Heist voor KRC Genk Ladies), Veerle Van der Motte (OH Leuven voor RSC Anderlecht), Charlotte Van Bavel (KSK Heist voor KRC Genk Ladies), Fien Steyvers (KRC Genk Ladies voor OH Leuven).

Programma inhaalwedstrijd vrijdag 13 januari 2017 om 19u30:

OH Leuven – KRC Genk Ladies.

16de speeldag op dinsdag 31 januari 2017 om 20u30:
OH Leuven – DVC Eva’s Tienen;
RSC Anderlecht – KSK Heist;
KAA Gent Ladies – Standard.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share