Share

Op vrijdag 23 februari 2024 staan niet alleen de halve finales van de UEFA Women’s Nations League op het programma. Ook de Belgian Red Flames komen in actie in Felcsút waar ze het in de heenwedstrijd voor het behoud in de A-league van de UEFA Women’s Nations League opnemen tegen Hongarije.

Met de duels tussen wereldkampioen Spanje en Nederland in Sevilla en Frankrijk tegen Duitsland in Lyon staan er op vrijdagavond twee topaffiches op het programma in het Europese vrouwenvoetbal. Die wedstrijden zijn respectievelijk te zien op NPO3 en France3 / ARD1 met aftrap om 21 uur. Ook de Belgian Red Flames komen in actie en ook hun heenwedstrijd, de 150ste onder leiding van bondscoach Ives Serneels, is rechtstreeks te bekijken op Canvas en op Tipik. De aftrap van Hongarije – België in Felcsút is al om 17u45. De terugwedstrijd is overigens op dinsdag 27 februari 2024 om 20 uur in het King Power Stadion at Den Dreef in Leuven.

Tickets voor de terugwedstrijd in Leuven kan U hier kopen:

Website KBVB – RBFA – Tickets Belgian Red Flames

De duels tussen Spanje en Nederland en Frankrijk tegen Duitsland zijn belangrijk voor de twee resterende Olympische tickets. Als Frankrijk, als organisator al zeker van deelname aan de Olympische Spelen 2024, vanavond zou winnen tegen Duitsland dan wordt pas op woensdag 28 februari 2024 over het derde Olympische ticket voor een Europees land beslist. Bij winst van Duitsland in Lyon zijn alle Europese deelnemers aan het Olympisch tornooi op vrijdagavond 23 februari 2024 al bekend.

U kan alle tussenstanden en resultaten ook bekijken via:

Website UEFA.com – UEFA Women’s Nations League 2023/24

Lees nog meer hierover via:

Website KBVB – RBFA

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

Share