Share

Recent maakte Kenny Engels bekend dat hij volgend seizoen niet langer de trainer zou zijn van het vrouwenteam van SV Zulte Waregem. De zoektocht naar een opvolger heeft niet te lang geduurd want op donderdag 7 maart 2024 maakte de club bekend dat ex-topvoetballer Bert Dhont tot en met 2027 de coach wordt van Essevee Women.

Bert Dhont, hier nog bij Sparta Petegem, is volgend seizoen in het vrouwenvoetbal actief bij SV Zulte Waregem! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Bert Dhont is bij de ouderen bekend omdat hij midden de jaren negentig via KMSK Deinze bij KSK Beveren terechtkwam, de club waarmee hij in 1996 kampioen speelde in tweede klasse en dus naar het hoogste niveau promoveerde. Daarna trok hij naar Germinal Beerschot om in 2004 (na vier seizoenen bij de Antwerpse fusieclub gespeeld te hebben) bij het naar de derde klasse teruggezette KV Mechelen terecht te komen. Daar werd hij aanvoerder en dwong hij opnieuw de promotie naar eerste klasse af. Bert Dhont vertrok echter naar KSV Oudenaarde (2007-09) en sloot zijn spelerscarrière af bij WIK Einde in de eerste provinciale (2009). Negen jaar later werd hij coach van SK Ronse en vanaf 2020 had hij Sparta Petegem onder zijn hoede, een ploeg waarmee hij in 2021/22 kampioen speelde in de tweede amateur liga. Het voorbije seizoen was hij niet actief als coach maar vanaf volgend seizoen begint hij aan een nieuw avontuur bij SV Zulte Waregem, een uitdaging waar hij enorm naar uitkijkt, zo staat ook te lezen op de website van de club.

Lees meer op de website van SV Zulte Waregem:

Website SV Zulte Waregem

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share