Share

De eerste dagen van oktober waren niet bepaald goed voor VfL Wolfsburg. Na het verlies op Bayern München liet het nieuwe team van Sparkle Red Flame Tessa Wullaert een 2-0-voorsprong uit handen glippen thuis tegen SC Freiburg en het kwam in de heenwedstrijd van de UEFA Women’s Champions League op bezoek bij het Servische Spartak Subotica niet verder dan 0-0. Nog voor de topaffiche op bezoek bij 1.FFC Frankfurt hadden velen VfL Wolfsburg al afgeschreven voor het kampioenschap.

In voetbal kan het echter snel gaan. Zo geschiedde ook voor VfL Wolfsburg want afgelopen zondag 11 oktober 2015 won het op bezoek bij 1.FFC Frankfurt, dat nog geen doelpunt had moeten toestaan, met 0-2 dankzij een owngoal van Peggy Kuznik na een voorzet van Zsanett Jakabfi (4de minuut) en dankzij een prachtig afstandschot van Lena Goessling (38ste minuut). Op hetzelfde ogenblik verloor ook titelverdediger Bayern München twee punten op bezoek bij FF USV Jena (1-1). Zo heeft VfL Wolfsburg na 5 speeldagen nog slechts 3 punten achterstand op Bayern München en 2 punten op de tegenstander van Standard in de UWCL.

Vrouwenteam.be was aanwezig bij de topaffiche tussen de titelverdediger van de UWCL en de bekerhouder van vorig seizoen en sprak na afloop met enkele nieuwkomers bij VfL Wolfsburg, dat op woensdag 14 oktober 2015 als eerste aan de terugwedstrijden in de UWCL begint in het AOK Stadion tegen Spartak Subotica (aftrap al om 17 uur)!

Luister naar Belgian Red Flame Tessa Wullaert:

Luister naar Zwitsers international Ramona Bachmann:

Luister naar de Française Elise Bussaglia die overkwam van Lyon:

Luister naar Lara Dickenmann die ook de overstap maakte van Lyon:

Lees nog meer over Lara Dickenmann:
Official website Lara Dickenmann

Bekijk de fotoreportage rond 1.FFC Frankfurt – VfL Wolfsburg:
Fotopagina Paul Dijkmans

Bekijk de hoogtepunten van 1.FFC Frankfurt – VfL Wolfsburg:
Website DFB TV

Volg alle terugwedstrijden in de eerste ronde van de UWCL:
Website UEFA UWCL 2015-16

Share