Share

Op zaterdag 20 april 2024 stonden de heenwedstrijden van de halve finales van de UEFA Women’s Champions League op het programma. In de vroege namiddag waren alle ogen gericht op het Olympisch Stadion Montjuich van Barcelona, ‘s avonds ging het vizier richting het Groupama Stadium in Décines-Charpieux.

Het Olympisch Stadion Lluís Companys op de berg in Montjuic was vier dagen na het duel van FC Barcelona tegen PSG het decor voor de halve finale van de UWCL tussen FC Barça Femeni en Chelsea Women! Foto – (c) UEFA / UWCL

Dankzij een knap doelpunt van de Schotse Erin Cuthbert, die doelvrouw Catalina Coll versloeg met een schot met rechts op aangeven van de Duitse Sjoeke Nüsken (0-1, 40ste minuut), won de Engelse landskampioen Chelsea in het zonnige Barcelona met het kleinste verschil de heenwedstrijd tegen titelverdediger FC Barcelona. De Spaanse landskampioen kreeg voor 36.428 toeschouwers in het begin van de tweede helft een strafschop nadat Kadeisha Buchanan een schot van Patri Guijarro met de hand afweerde (51ste minuut). De bal lag al op de stip en Mariona Caldentey stond al klaar om te trappen toen de VAR scheidsrechter Stéphanie Frappart naar het scherm riep om te melden dat Salma Paralluelo bij het schot in de rug van de Canadese international nipt buitenspel stond (54ste minuut). Een kwartier voor tijd kreeg Chelsea via de Mayra Ramirez de kans om de voorsprong te verdubbelen maar de Colombiaanse spits trapte uiteindelijk nog over het doel (75ste minuut). In de extra tijd van de toegevoegde tijd was het dan Alexia Putellas die nog de kans op de gelijkmaker kreeg voor FC Barcelona nadat Lucy Bronze een vrije trap van Salma Paralluelo in haar richting kopte maar de tweevoudige Women’s Ballon d’Or met rechts nipt naast het doel van Hannah Hampton trapte (90ste + 10′ minuut). Meteen de eerste nederlaag van FC Barcelona in een officiële thuiswedstrijd sinds woensdag 13 februari 2019 toen het in de competitie verloor van Sporting Huelva (2-3). Vorig seizoen won FC Barcelona de heenwedstrijd en het plaatste zich uiteindelijk voor de finale. Het is uitkijken wat het op zaterdag 27 april 2024 op Stamford Bridge kan doen in de terugwedstrijd van deze halve finale!

Bekijk een samenvatting van FC Barcelona – Chelsea met dank aan DAZN:

 

In het Groupama Stadium van Décines-Charpieu later op zaterdag 20 april 2024 waren het voor 38.466 toeschouwers de bezoekers van Paris Saint-Germain die kort voor en net na de rust een dubbele voorsprong namen telkens via Marie-Antoinette Katoto (0-1, 44ste en 0-2, 48ste minuut). Maar diep in de tweede helft en in een tijdspanne van minder dan zes minuten draaide Olympique Lyonnais de slechte situatie nog helemaal om dankzij doelpunten van Kadidiatou Diani (1-2, 80ste minuut), Melchie Dumornay (2-2, 85ste minuut) en Amel Majri (3-2, 86ste minuut). Ook hier staat er een op papier interessante terugwedstrijd op het programma op zondag 28 april 2024 om 16 uur in het Parc des Princes van Parijs!

Bekijk een samenvatting van Olympique Lyonnais – Paris Saint-Germain met dank aan DAZN:

***DIGEST:

UEFA Women’s Champions League:

Heenwedstrijden – Halve finales – Doelpuntenmakers:

FC Barcelona – Chelsea 0-1 (rust: 0-1);

Doelpunt: 40′ Erin Cuthbert 0-1;

Olympique Lyonnais – Paris SG 3-2 (rust: 0-1);

Doelpunten: 44′ Marie-Antoinette Katoto 0-1, 48′ Marie-Antoinette Katoto 0-2, 80′ Kadidiatou Diani 1-2, 85′ Melchie Dumornay 2-2, 86′ Amel Majri 3-2.

De terugwedstrijden zijn dus op zaterdag 27 april 2024 op Stamford Bridge en op zondag 28 april 2024 in het Parc des Princes! De finale is op zaterdag 25 mei 2024 in San Mames in Bilbao!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

 

Share