Share

De vijfde speeldag van play-off 1 begon al op vrijdagavond 19 april 2024 in Oostakker met het duel tussen KAA Gent Ladies en RSC Anderlecht, een wedstrijd die bij de start van de reguliere competitie nog op een scoreloos gelijkspel eindigde. Op zaterdag 20 april 2024 was het uitkijken of KRC Genk Ladies of Club YLA voor het eerst in deze play-offs konden winnen en of Standard, vier dagen na de terugkeer tegen RSC Anderlecht nu ook thuis tegen OHL Women ongeslagen kon blijven.

Stefania Vatafu aan de bal voor RSC Anderlecht. Karlijn Helsen van KAA Gent Ladies ligt op de loer! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Op bezoek in Oostakker bij KAA Gent Ladies domineerde RSC Anderlecht van bij de aftrap en nadat Lore Jacobs al vroeg nipt naast trapte (4de minuut) ging nog voor het kwartier een voorzetschot van Amélie Delabre vanop links tegen de lat (13de minuut). Even over het halfuur kwam vrouwelijk paars-wit dan toch op voorsprong toen Amélie Delabre een voorzet vanop rechts van Laura Deloose binnenkopte (0-1, 32ste minuut). Daarna kwam de thuisploeg bijna aan de gelijkmaker maar Alixe Bosteels mikte naast. Nog voor de rust trapte Esther Buabadi van net in de zestien met rechts tegen de lat (41ste minuut) terwijl drie minuten later Silke Speeckaert een strafschopfout maakte op Amélie Delabre. Sarah Wijnants zette zich achter de bal en trapte met rechts zuiver in de hoek binnen (0-2, 45ste minuut). Onmiddelijk na de rust trapte ook Elfi Maas met een schot met rechts tegen de lat (47ste minuut). Aan de overkant had Amélie Delabre meer succes. Ze controleerde eerst nog een voorzet van Laura Deloose om de bal vervolgens met rechts voorbij Riet Maes tegen de netten te trappen (0-3, 48ste minuut). Daarna kwamen er nog langs beide kanten mogelijkheden om te scoren maar het bleef uiteindelijk bij 0-3 waardoor RSC Anderlecht al minstens tot zaterdagavond aan de leiding bleef.

Met Marisca Overtoom (centraal) en Ashley de Haan (links) kwam meer dan de helft van de arbitrage tijdens Standard – OHL Women uit Nederland, assistent-scheidsrechter Margot Jacobs was de enige Belgische bij het scheidsrechterstrio op Sclessin! Foto – (c) Sportpix.be / Mickael Marquet

Dan pas speelden Standard en OH Leuven hun topaffiche met vooraf en door het 2-2-gelijkspel van dinsdagavond 16 april 2024 tegen RSC Anderlecht een punt voorsprong voor de vrouwelijke Rouches. Maar zij konden deze keer echter hun ongeslagen thuisreeks niet verlengen. De bezoekers stonden al vroeg in de wedstrijd op voorsprong toen Zenia Mertens scoorde met een schot met links over de grond nadat Lise Musique een voorzet vanop de linkerkant van Marie Detruyer terug in het veld bokste (0-1, 3de minuut). Vervolgens mikten Mariam Abdulai Toloba over en Zoe Van Eynde naast voor Standard. In het derde kwartier speelde Saar Janssen dan mooi samen met Marie Detruyer waarna ze de bal vanaf links tegen de achterlijn terugspeelde naar het centrum waar Jeslynn Kuijpers iets sneller was dan Lea Cordier om met rechts de score te verdubbelen (0-2, 37ste minuut). Standard bleef het nog voor de rust proberen maar een schot van Zoe Van Eynde werd geblokt. Halfweg stond het 0-2 voor het team van Jimmy Coenraets.

Zenia Mertens, hier aan de bal tussen verschillende speelsters van Standard, gaf deze topaffiche met een vroege goal meteen een beslissende wending! Foto – (c) Sportpix.be / Mickael Marquet

In de tweede helft mikte Léa Cordier nipt naast voor Standard, trapte Marie Detruyer tegen de paal en even later Dilja Yr Zomers tegen de lat voor OHL, vuurde Mariam Abdulai Toloba nog nipt over het doel en werd een poging van Jeslynn Kuijpers in hoekschop getikt door Lise Musique. En dan helemaal in het slot ontfutselde Nikée van Dijk de bal van Zoe Van Eynde om vervolgens met een schot met rechts van op de middencirkel op de helft van Standard in het Luikse doel te trappen. Zo werd Standard – OHL Women 0-3 en mogen de Leuvense vrouwen blijven dromen van een dubbel. Standard zag zijn ongeslagen reeks van 19 thuiswedstrijden eindigen. Het verloor voor het laatst thuis in de competitie op zaterdag 4 februari 2023 tegen RSC Anderlecht met 1-2! 

Na de 0-3 in KAA Gent Ladies – RSC Anderlecht werd het ook 0-3 in OHL Women-Standard! Foto – (c) Sportpix.be / Mickael Marquet

In KRC Genk Ladies – Club YLA hielden beide teams het op een gelijkspel na doelpunten na de rust van Sien Vandersanden, een kopbal na een vrije trap van Luna Vanzeir (1-0) en van Sterre Gielen, ex-speelster van KRC Genk Ladies, die na een door Maren Van Wijngaarden weggebokste hoekschop van Davinia Vanmechelen knap met rechts binnentrapte (1-1). Beide teams hadden de overwinning kunnen in de wacht slepen maar dat lukte uiteindelijk niet. Met het eerste punt in deze eindronde op zak hopen beide teams verder te kunnen bouwen en in de terugronde enkele matchen te kunnen winnen en wie weet ergens voor een verrassing te kunnen zorgen!

Twee hoofdrolspeelsters uit deze wedstrijd: Sterre Gielen (Club YLA) gaat achter Luna Vanzeir, goed voor een assist voor KRC Genk Ladies, aan! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 4de speeldag in play-off 1:

Vrijdagavond gespeeld:

KAA Gent Ladies – RSC Anderlecht 0-3 (rust: 0-2);

Doelpunten: 32′ Amélie Delabre 0-1, 45′ Sarah Wijnants 0-2 op strafschop, 48′ Amélie Delabre 0-3.

Bekijk een samenvatting met dank aan Christophe Evrard / RSC Anderlecht TV en DAZN/Eleven Sports:

Lees nog meer over dit duel via:

Website KAA Gent Ladies

Bekijk een samenvatting met dank aan KAA Gent TV:

 

Zaterdag gespeeld:

KRC Genk Ladies – Club YLA 1-1 (rust: 0-0);

Doelpunten: 51′ Sien Vandersanden 1-0, 58′ Sterre Gielen 1-1.

Bekijk een samenvatting met dank aan Club Brugge TV:

Standard – OHL Women 0-3 (rust: 0-2);

Doelpunten: 2′ Zenia Mertens 0-1, 37′ Jeslynn Kuijpers 0-2, 90′ Nikée van Dijk 0-3.

Bekijk een samenvatting met dank aan OH Leuven TV:

Bekijk een samenvatting van alle duels in Play-Off 1 met dank aan DAZN/Eleven Sports:

***Dit is de stand na de vijfde speeldag in play-off 1:

RSC Anderlecht 5-34 (17-2);

OHL Women 5-34 (16-5);

Standard 5-32 (11-7);

KAA Gent Ladies 5-19 (6-11);

Club YLA 5-17 (3-13);

KRC Genk Ladies 5-17 (2-17);

De topschutters in play-off 1 zijn:

6 goals:

Dilja Yr Zomers (OHL Women);

Dilja Yr Zomers van OHL Women is nog altijd de topschutter in de play-offs van de Women’s Lotto Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

5 goals:

Sarah Wijnants (RSC Anderlecht);

4 goals:

Noémie Gelders (Standard);

3 goals:

Mariam Abdulai Toloba (Standard), Amélie Delabre (RSC Anderlecht), Nikée van Dijk (OHL Women);

Nikée Van Dijk maakte een doelpunt om nooit meer te vergeten op Sclessin. De Nederlandse die naar FC Twente trekt na dit seizoen zette de kroon op het werk voor OHL Women! Foto – (c) Sportpix.be / Mickael Marquet

2 goals:

Esther Buabadi (RSC Anderlecht),  Sakina Ouzraoui Diki (RSC Anderlecht), Marie Detruyer (OHL Women), Nia Elyn (KAA Gent Ladies), Amber Barrett (Standard), Lore Jacobs (RSC Anderlecht), Jeslynn Kuijpers (OHL Women);

1 goal:

Laura Deloose (RSC Anderlecht), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht),, Sari Kees (OHL Women) Zoe Van Eynde (Standard), Amélie Delabre (RSC Anderlecht), Saar Janssen (OHL Women), Sejde Abrahamsson (Club YLA), Davinia Vanmechelen (Club YLA), Amber Maximus (KAA Gent Ladies), Nena Retsin (KAA Gent Ladies), Pia Bosmans (KRC Genk Ladies), Fleur Van Daele (KAA Gent Ladies), Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies), Sterre Gielen (Club YLA), Zenia Mertens (OHL Women).

Sien Vandersanden was duidelijk blij met haar eerste goal in play-off 1 dit seizoen! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Owogoals

Luna Vanhoudt (KRC Genk Ladies) voor RSC Anderlecht, Julie Biesmans (OHL Women) voor KAA Gent Ladies), Febe Vanhaecke (Club YLA) voor Standard.

Bekijk ook nog een portret van DAZN / Eleven Sports rond Amélie Delabre van RSC Anderlecht:

***Programma zesde speeldag play-off 1:

Vrijdag 26 april 2024:

KRC Genk Ladies – KAA Gent Ladies (20u30);

Zaterdag 27 april 2024:

RSC Anderlecht – Standard (13u30 op DAZN/Eleven Sports, Olympische Dreef in Anderlecht);

Club YLA – OHL Women (16u15 in Aalter);

***FINALE BEKER VAN BELGIË 2023/24:

Op donderdag 1 mei 2024 is er de finale van de Beker van België in Leuven tussen OHL Women en Club YLA. De wedstrijd is in het King Power Stadium at Den Dreef in Leuven met aftrap om 16 uur.

U kan nog tickets kopen voor deze wedstrijd via:

Website OH Leuven

Of via:

Website Club Brugge

Lees ook nog:

Website Club Brugge – Fandorp – bekerfinale vrouwen

***Programma zevende speeldag play-off 1:

Op zaterdag 4 mei 2024:

OHL Women – RSC Anderlecht (13u30);

KAA Gent Ladies – Club YLA (13u30);

Standard – KRC Genk Ladies (19u);

Foto’s van alle wedstrijden uit de Women’s Lotto Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

Share