Share

Op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 mei 2024 stonden er wedstrijden op het programma in de play-offs van de Women’s Lotto Super League, in de eerste klasse en in de Interprovinciale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal waar ook al de eindronden stijgen en dalen zijn begonnen. U kan hieronder alle resultaten bekijken.

Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

***Eerste klasse – 30ste speeldag:

VC Moldavo – Standard B 3-1;

RSC Anderlecht B – KAA Gent Ladies B 4-3;

OH Leuven B – FW Diksmuide Merkem 1-3;

Ren. AEC Mons Ladies – RFC de Liège 3-2;

Ren. AEC Mons Ladies won het duel tegen RFC de Liège en hoopt om alsnog de degradatie te ontlopen. Foto – (c) Les Ladies du RAEC Mons

ASE De Chastre – SV Zulte Waregem B 0-2;

KRC Genk Ladies B – FC Alken 0-4;

SC Eendracht Aalst Ladies – Club Brugge B 5-1;

Voor nog meer over dit duel ga naar:

Website TV Oost

Loes Van Mullem speelde haar laatste wedstrijd voor SC Eendracht Aalst Ladies tegen het beloftenteam van Club Brugge! Foto – (c) SC Eendracht Aalst Ladies

KVC Westerlo Ladies – KVK Tienen 4-0;

Dit is de eindstand in deze reeks na 30 speeldagen:

1. KVC Westerlo Ladies 82 punten (kampioen), 2. SC Eendracht Aalst Ladies 69 punten, 3. VC Moldavo 64 punten, 4. Standard B 51 punten, 5. OH Leuven B 48 punten, 6. KVK Tienen 48 punten, 7. RSC Anderlecht B 47 punten, 8. KAA Gent Ladies B 45 punten, 9. FW Diksmuide Merkem 40 punten, 10. KRC Genk Ladies B 36 punten, 11. SV Zulte Waregem B 36 punten, 12. Club Brugge B 35 punten, 13. FC Alken 33 punten, 14. Ren. AEC Mons Ladies 29 punten, 15. RFC de Liège 28 punten, 16. ASE De Chastre 0 punten.

***Interprovinciale VVA – Te herspelen wedstrijd 21ste speeldag:

RWDM Girls – Eendracht Mazenzele Opwijk 5-0 forfait;

Een beeld uit de wedstrijd van zondag 14 april 2024 tussen RWDM Girls en Eendracht Mazenzele Opwijk, een duel dat uiteindelijk moest herspeeld worden maar de bezoekers gaven dit keer forfait! Foto – (c) RWDM Girls

Deze wedstrijd die op zondag 14 april 2024 na 77 minuten werd stopgezet bij een stand van 0-1 en die moest herspeeld worden vond uiteindelijk niet plaats aangezien Eendracht Mazenzele Opwijk niet kwam opdagen. Het resultaat is dus uiteindelijk een forfaitoverwinning voor RWDM Girls!

De eindstand in deze reeks ziet er nu als volgt uit:

1. KSV Bredene 62 punten (kampioen), KVC De Toekomst Borsbeke 54 punten, 3 RWDM Girls 46 punten, 4. KFC Herent 43 punten, 5. KVE Drongen 38 punten, 6. KHO Wolvertem Merchtem 34 punten, 7. FW Diksmuide Merkem B 24 punten, 8. E. Mazenzele Opwijk 21 punten, 9. Leeuw Brucom 19 punten, 10. SV Sottegem 16 punten, 11. KVV Kester-Gooik 14 punten, 12. SK Staden 11 punten.

***Interprovinciale eindronde stijgen – Heenwedstrijden:

VVC Brasschaat – Vosselaar 2-2 (terugwedstrijd op woensdag 8 mei 2024).

KVC De Toekomst Borsbeke zal het in die eindronde stijgen dus uiteindelijk moeten opnemen tegen RWDM Girls, dat derde eindigde in dezelfde reeks. De datum van de heenwedstrijd is donderdag 9 mei 2024, de datum van de terugwedstrijd is zondag 12 mei 2024.

***Interprovinciale eindronde dalen – Heenwedstrijden:

SV Sottegem – KRC Genk Ladies C 0-5 forfait (terugwedstrijd is ook forfait!);

Leeuw Brucom – Lierse Kempenzonen 3-2 (terugwedstrijd op donderdag 9 mei 2024)

***Interprovinciale eindronde ACFF – Voorronde

RCS Sart-Tilman – RRC Longlier 10-0;

Volgende wedstrijden zijn op zondag 12 mei 2024:

RCS Sart-Tilman – RAS Jodoigne;

US Beauraing 61 – RAAL La Louvière Women:

***Women’s Lotto Super League – Play-Off 1 – 7de speeldag:

Alles gespeeld op zaterdag:

OH Leuven Women – RSC Anderlecht 0-1;

Bekijk een samenvatting met dank aan Christophe Evrard / RSC Anderlecht TV en DAZN/Eleven Sports:

KAA Gent Ladies – Club YLA 0-2;

Bekijk een samenvatting dankzij KAA Gent TV:

Standard – KRC Genk Ladies 4-2;

Welma Fon (links) en Amber Barrett (rechts) scoorden allebei voor Standard thuis tegen KRC Genk Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

RSC Anderlecht blijft leider in play-off 1 met nu 38 punten uit 7 duels. Standard staat voorlopig op de tweede plaats met 36 punten uit 7 wedstrijden, OH Leuven Women valt terug naar de derde plaats met 35 punten uit 7 wedstrijden. KAA Gent Ladies blijft vierde met nu 22 punten uit 7 wedstrijden. Kersvers bekerwinnaar Club YLA blijft op de 5de plaats maar het na de eerste overwinning in play-off 1 nu 21 punten uit 7 wedstrijden. KRC Genk Ladies staat 6de met 17 punten uit 7 duels.

***Women’s Lotto Super League – Play-Off 2 – 6de speeldag:

Vrijdagavond gespeeld:

FWS Woluwe – Sporting de Charleroi 0-3;

Zaterdag gespeeld:

Ibtissam Bouharat kreeg bloemen bij haar tweede en nu wellicht definitief afscheid aan het vrouwenvoetbal. Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

KV Mechelen – SV Zulte Waregem 0-2;

Ella Vierendeels speelde haar laatste wedstrijd en nam bij SV Zulte Waregem afscheid van het vrouwenvoetbal! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Sporting de Charleroi (*) is de winnaar van play-off 2 met 16 punten uit 6 wedstrijden. SV Zulte Waregem eindigt op de tweede plaats met 15 punten uit 6 duels, FWS Woluwe wordt derde met 13 punten uit 6 wedstrijden en KV Mechelen eindigt op de vierde plaats met 11 punten uit 6 duels.

Sporting de Charleroi vierde de winst op bezoek bij FWS Woluwe en de eindwinst in play-off 2! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

(*) De verwachting is dat ook Sporting de Charleroi niet verder doet in de Women’s Lotto Super League (bevestiging daarvan komt in de loop van dinsdag 7 mei 2024 als de speelsters officieel zullen ingelicht worden door het bestuur van de club).

Foto’s van alle wedstrijden uit de Women’s Lotto Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share