Share

De koopwoede van UWCL-winnaar Lyon is nog niet gestopt. Op deze maandag 9 januari 2017 werd nu ook de transfer van de Canadese internationale centrale verdediger Kadeisha Buchanan bekendgemaakt. Na de Duitse Josephine Henning en de Amerikaanse Alex Morgan is dit de derde inkomende transfer voor de tegenstander van VfL Wolfsburg, het team van Belgian Red Flame Tessa Wullaert, in de kwartfinales van de UWCL in maart dit jaar!

Kadeischa Buchanan speelde de voorbije 4 jaar bij West Virginia University in het Amerikaanse universiteitskampioenschap. Zij tekende bij Olympique Lyonnais tot en met 30 juni 2019 als het WK in Frankrijk zal bezig zijn. Op het WK 2015 in eigen land werd ze verkozen tot beste jongere van het tornooi, in 2016 werd ze uitgeroepen tot beste speelster van de universiteitscompetitie, ze won de Algarve Cup 2016 waar ze ook uitgeroepen werd tot beste speelster en ze haalde met Canada brons op de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro. De nog maar 21-jarige Buchanan heeft bovendien al 63 keer gespeeld voor het Canadese nationale vrouwenvoetbalteam!

Ze zei in de micro van OL TV dat ze gelukkig was dat ze bij Lyon was terechtgekomen. In Europa voetballen was een droom voor mij. Hier spelen immers de beste ploegen in de wereld en bij Lyon vindt je de beste speelsters op deze aardbol.

Lusiter naar een interview met Kadeisha Buchanan op 10 april 2016 met Canada na een vriendschappelijke wedstrijd in Nederland:

Lees nog meer over deze transfer:
Website OL Féminin

Share