Share

Het was hier in België al een tijdje bekend maar nu heeft ook Inter officieel bekendgemaakt dat Belgian Red Flame en eind mei tot Belgisch profvoetbalster van het jaar 2024 gekozen Marie Detruyer haar carrière voortzet in Italië.

Foto – (c) Inter

Marie Detruyer, die via Verbroedering Beersel-Drogenbos, de jongens van KSC Eendracht Aalst en KAA Gent Ladies in 2020 bij OH Leuven Women terechtkwam en daar de voorbije vier seizoenen mee de opmars naar boven realiseerde, tekende voor drie seizoenen bij Inter Femminile waar ze dus samen gaat spelen met viervoudig Belgisch Gouden Schoen Tessa Wullaert, die er recent na twee seizoenen in Nederland bij Fortuna Sittard voor twee jaar tekende. Op die manier mag het team van coach Rita Guarino dus zowel de winnares van de Belgische Gouden Schoen als de runner-up van de voorbije editie verwelkomen en zij hoopt uiteraard dat beide Belgian Red Flames samen Inter Femminile, voorlopig nog zonder trofee op de erelijst, in de volgende seizoenen mee naar eventueel nationaal succes en een Europees ticket kunnen leiden.

Marie Detruyer in actie voor de Belgian Red Flames tegen Italië met Giada Greggi (21) en Lisa Boattin (17). Tegen Italië scoorde ze haar eerste doelpunt voor de Belgian Red Flames, het is ook het eerste land waar ze aan een buitenlands avontuur begint! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Marie Detruyer viel al op in de jeugdselecties van de Belgian Red Flames en ze mocht uiteindelijk op zondag 12 juni 2021 op 17-jarige leeftijd debuteren in het eerste elftal in de vriendschappelijke wedstrijd Luxemburg – België in Wiltz waar er met 0-1 gewonnen werd. In haar derde interland op donderdag 16 februari 2023 op de eerste wedstrijddag van de Arnold Clark Cup 2023 in Milton Keynes tegen Italië (2-1-winst) lukte ze al na 16 minuten haar eerste doelpunt in het nationale team van de Belgian Red Flames. Ook Tessa Wullaert scoorde in dat duel het winnende doelpunt. Mogelijk zijn ze daar allebei in de Italiaanse gratie gevallen. Inmiddels heeft Marie Detruyer 18 interlands en 3 doelpunten achter haar naam staan (ze scoorde ook nog in de UEFA Women’s Nations League in Leuven thuis tegen Nederland op vrijdag 22 september 2023 en in dezelfde competitie thuis tegen Schotland op vrijdag 1 december 2023) en ze is een vaste waarde geworden in het team van bondscoach Ives Serneels. Die plaats dwong ze af door haar sterke prestaties bij OH Leuven Women waar ze de ploeg mee naar een hoger niveau hielp. Jammer genoeg resulteerde dat voor haar in teamverband niet meer dan in drie opeenvolgende tweede plaatsen (2021, 2022 en 2023), en een verloren bekerfinale en een derde plaats in het voorbije seizoen (2023-24). Anderzijds hield ze uit haar periode in Leuven naast de vele mooie herinneringen recent met de Lotto Super League Player of the Season Award die ze overhandigd kreeg in het Casino van Middelkerke wel een mooie individuele trofee over en nu dus ook een opmerkelijke internationale transfer!

Marie Detruyer is vanaf volgend seizoen niet langer te zien in het truitje van OH Leuven Women waar ze vier seizoenen speelde! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Bekijk nog eens een goal van Marie Detruyer in 2019 voor de Belgian Red Flames U15 op dinsdag 16 april 2019 tegen Engeland dankzij Vrouwenteam TV:

Lees nog meer hierover via:

Websote Inter

En via:

Fb Inter

Lees nog meer over Marie Detruyer via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
 

 

 

Share