Share

Op woensdag 8 februari 2017 wordt voor de 63ste keer de Gouden Schoen van Het Laatste Nieuws bij de mannen bekendgemaakt en er is ook voor het eerst een Gouden Schoen voor het Belgische vrouwenvoetbal. In navolging van het Gouden Muiltje bij het begin van deze eeuw en Sparkle, dat sinds 2015 bestaat, komt er nu dus ook een trofee van Het Laatste Nieuws!

In 1954 won Rik Coppens de allereerste Gouden Schoen van Het Laatste Nieuws. Sindsdien hebben bijna alle in België voetballende toppers van Paul Van Himst over Wilfried Van Moer, Rob Rensenbrink, Jan Ceulemans, Franky Van der Elst, Marc Degryse, Pär Zetterberg, Timmy Simons, Wesley Sonck, Aruna Dindane, Vincent Kompany, Matias Suarez, Steven Defour, Milan Jovanovic, Thorgan Hazard etc. deze trofee gewonnen. In 2017 komt er nu een primeur voor het Belgische vrouwenvoetbal omdat de Belgian Red Flames zich voor het eerst hebben geplaatst voor een groot tornooi met name het EK 2017 in Nederland, zo laat Het Laatste Nieuws weten.

De redactie van de best verkopende krant in België heeft 70 experten geselecteerd (oud-internationals, ex-bondscoaches, persmensen) om te stemmen voor deze prestigieuze prijs waarbij 10 Belgian Red Flames genomineerd zijn.

Tessa Wullaert met de eerste trofee Sparkle in 2015 is 1 van de 10 kandidaten voor de Gouden Schoen van Het Laatste Nieuws! Foto - (c) Sportpix.be / David Catry

Tessa Wullaert met de eerste trofee Sparkle in 2015 is 1 van de 10 kandidaten voor de Gouden Schoen van Het Laatste Nieuws! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De 10 genomineerden zijn: Julie Biesmans (Standard), Janice Cayman (Montpellier), Jana Coryn Lille OSC), Heleen Jaques (RSC Anderlecht), Justien Odeurs (FF USV Jena), Davina Philtjens (Ajax), Lorca Van De Putte (Kristianstads DFF), Elke Van Gorp (KAA Gent Ladies), Tessa Wullaert (VfL Wolfsburg) en Aline Zeler (Standard).

Op woensdag 8 februari 2017 wordt tijdens het gala van de 63ste Gouden Schoen in Lint bekendgemaakt wie er de allereerste Gouden Schoen van het Belgische Vrouwenvoetbal van Het Laatste Nieuws wint!

Lees meer hierover via:
Website Het Laatste Nieuws
en via:
Website Het Laatste Nieuws
en via:
Website Het Laatste Nieuws

PS: Femke Maes won in 2002 het Gouden Muiltje!

Voor meer over het Gouden Muiltje:
Website Femke Maes

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share