Share

Belgian Red Flame Jana Coryn scoorde haar 10de competitiedoelpunt van het seizoen in de A-reeks van de Franse D2 Féminine. Daarmee zette ze haar club Lille OSC op weg naar een 9de competitieoverwinning dit seizoen.

Rijsel won thuis met ook nog captain Maud Coutereels en Silke Demeyere in de basis tegen Reims met 2-0 dankzij een vroeg doelpunt van Jana Coryn (1-0, 9de minuut) terwijl Lucie Vercruysse de score net voor de rust verdubbelde (2-0, 44ste minuut). Daar bleef het bij zodat Rijsel leider blijft met nu 29 punten uit 12 wedstrijden. Arras, Rouen en La Roche blijven op 5 punten nadat ze bij de hervatting van de competitie ook alledrie hun uitwedstrijd wonnen. Arras met 0-1 op bezoek bij Brest, Rouen eveneens met 0-1 uit bij Boulogne en La Roche-sur-Yon met 1-3 op bezoek bij Le Mans.

Op de 13de speeldag gaat Rijsel op bezoek bij Rouen maar eerst ontvangt het nog in de Franse beker FCF Juvisy-Essonne en dat op zondag 29 januari 2017 om 14u30 in Villeneuve d’Ascq!

Maud Coutereels sprak het Stade Pierre Mauroy toe vanop het beeldscherm! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

PS: Ook nog melden dat Maud Coutereels in naam van het vrouwenvoetbalteam van Rijsel op vrijdagavond 13 januari 2017 na het duel in de Ligue 1 tussen Lille en Saint-Etienne het publiek in het stadion Pierre Mauroy toesprak vanop het beeldscherm bij het afscheid van voorzitter Michel Seydoux. Ook Eden Hazard, die met de club de Franse titel en beker won in 2011, verscheen op het het grote scherm in het stadion!

Bekijk meer hierrond via:
Website Lille OSC TV

Voor nog meer uitslagen dit weekend:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share