In de tweede klasse B van het Belgische vrouwenvoetbal werden het voorbije weekend door de slechte weersomstandigheden slechts 2 van de 7 wedstrijden gespeeld. In Wezemaal besliste Maria-ter-Heide de wedstrijd al voor de rust terwijl KV Mechelen de topaffiche thuis tegen het beloftenteam van OHL in het slot naar zich toe trok.

Maria-ter-Heide speelde tegen Rapide Wezemaal voor het eerst onder leiding van de nieuwe coach Steve Herbots en dat werd op een al bij al goed bespeelbare grasmat een succes. Op aangeven van Emily Van Loon opende Mariska Hufkens met haar 19de competitiegoal van het seizoen de score (0-1, 7de minuut). Vervolgens gaf Mariska Hufkens de assist voor Babs Franken die oog in oog met de lokale doelvrouw de score verdubbelde (0-2, 21ste minuut). Net voor het halfuur controleerde Stephanie Ehlen een diepe bal van Britt Berghmans waarna ze de bal kapte en heerlijk in doel stifte (0-3, 28ste minuut). Tien minuten voor de rust lukte Lissa Boeren het vierde doelpunt op aangeven van opnieuw Emily Van Loon (0-4, 35ste minuut). Vervolgens was het tot iets over halfweg de tweede helft wachten op het laatste doelpunt van de namiddag en dat werd gescoord door Cathy De Bel (0-5, 69ste minuut).

Stephanie Ehlen, hier aan de bal in een eerder duel, lukte naar verluidt een knap doelpunt op bezoek bij Rapide Wezemaal! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

KV Mechelen en het beloftenteam van OHL hielden mekaar lang in evenwicht tot de thuisploeg na 36 minuten in de eerste helft op voorsprong kwam via Stefanie Vos (1-0). Maar nog geen drie minuten later stonden de bordjes opnieuw gelijk toen Sari Kees aan een rush begon op de eigen helft, gepast Liesl Dupont bediende en haar voorzet door Veerle Van der Motte werd binnengetikt (1-1). In de tweede helft gingen beide teams op zoek naar de winnende treffer, OH Leuven B kreeg de beste kansen maar het was uiteindelijk Stefanie Vos die met een schot van buiten het strafschopgebied in de kruising deze topper besliste (2-1, 89ste minuut).

Door de winst kwam Maria-ter-Heide op 31 punten uit 15 duels. Het telt 3 punten achterstand op leider en herfstkampioen Wuustwezel, de tegenstander van volgend weekend zaterdag 21 januari 2017, die wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. KV Mechelen klimt na een indrukwekkende reeks van 27 op 30 onder leiding van trainer Jan De Bakker verder omhoog. Het staat nu op een derde plaats met 29 punten uit 14 duels.

Voor de afgelaste wedstrijden Tongeren B – Sibret, Wolfsdonk Sport – Sterrebeek, Eendracht Louwel – KRC Genk Ladies B, RSC Anderlecht C – Wuustwezel en Standard C – Halveweg Zonhoven moet een nieuwe datum gezocht worden!

14.RSC Anderlecht C 14-6 (12-65);

Dit zijn de wedstrijden voor de 16de speeldag op zaterdag 21 januari 2017 om 14u30: