Share

Sari Kees was op het UEFA Women’s Euro Engeland 2022 een van de revelaties in de verdediging van de Belgian Red Flames. Inmiddels heeft ze al 30 interlands achter haar naam staan en is de speelster van OH Leuven Women klaar om de stap naar het buitenland te zetten. Ze trekt het kanaal over om bij de club van Belgisch recordinternational Janice Cayman te gaan voetballen.

Dat Sari Kees wellicht van club zou veranderen is niet echt een verrassing. Als ze nog verder wil groeien is die stap hogerop absoluut noodzakelijk. Sari Kees speelde in 2019 één seizoen voor KRC Genk Ladies maar wel meer dan een decennium (12 jaar in totaal) voor OH Leuven Women. Binnenkort mag ze proeven van de Barclays Women’s Super League want de keuze is gevallen op Leicester City, de zusterclub van OH Leuven in Engeland. Dat wordt in elk geval een leuke uitdaging voor de meest recente captain van vrouwelijk OHL!

Sari Kees aan de bal met de Belgian Red Flames in Leuven in de wedstrijd tegen Engeland, het land waar ze nu naartoe trekt! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Sari Kees tekende voor drie seizoen bij Leicester City waar de Franse Amanda Miquel van Stade de Reims de nieuwe coach is geworden. Ze mag in de voorbereiding in elk geval al met Leicester City eind augustus van dit jaar al een verre reis maken. De club neemt immers deel aan de Perth International Football Cup waar ook West Ham United (met Amber Tysiak), Manchester City en Paris Saint-Germain gaan uitkomen.  

Lees nog meer over haar overstap naar Engeland via:

Website Leicester City

En de bedanking van OH Leuven via:

Website OH Leuven

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

 

 

Share