Share

Begin september 2024 speelt vrouwelijk RSC Anderlecht opnieuw Europees. De reis gaat dit keer naar Malta waar op woensdag 4 september 2024 eerst de halve finale in de eerste ronde op het programma staat en op zaterdag 7 september 2024 al naar gelang het resultaat van de eerste wedstrijd ofwel de finale ofwel de wedstrijd voor de derde plaats wordt gespeeld.

Een luchtbeeld van het Centenary Stadium met links het National Stadium van Ta’ Qali! Foto – (c) RFA.com

De UEFA heeft inmiddels bekendgemaakt waar en wanneer het eerste duel op woensdag 4 september 2024 zal plaatsvinden. Vrouwelijk paars-wit moet pas laat op de dag aantreden tegen Rode Ster Belgrado, de kampioen van Servië, want het aftrapuur is pas om 17u45 wanneer alle andere mini-tornooien in de eerste ronde al hun eerste duel hebben afgewerkt. Het team van de nieuwe hoofdtrainer Dennis Moerman mag aantreden in het Centenary Stadium van Ta’ Qali daar waar normaal gezien ook het nationale vrouwenteam van Malta haar interlands afwerkt.  De hoofdtribune grenst aan het Nationale Stadion waar de Rode Duivels onder leiding van Paul Van Himst op weg naar het WK 1994 in de Verenigde Staten op woensdag 16 februari 1994 een oefenwedstrijd verloren tegen Malta met 1-0 na een doelpunt van de toen bij KRC Genk spelende Carmel Busuttil (35ste minuut). Later op de avond om 21u15 is het dan de beurt aan ZFK Breznica Pljevlja uit Montenegro om het op te nemen tegen het lokale Birkirkara FC.

Op zaterdag 7 september 2024 spelen de verliezers dan hun wedstrijd ook om 17u45 terwijl de finale voor het ticket voor deelname aan de tweede ronde van de UEFA Women’s Champions League 2024/25 om 21u15 wordt afgetrapt.

Voor nog meer over de wedstrijden en de uren van aftrap ga naar:

Website UEFA.com – UWCL 2024/25 – Eerste ronde

Voor nog meer over het Centenary Stadium in Ta’ Qali ga naar:

Website MFA.com

Voor nog meer over het National Stadium in Ta’ Qali ga naar:

Website MFA.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

Share