Share

Op donderdag 22 augustus 2024 is bekend geworden waar de Belgian Red Flames hun volgende stap kunnen zetten richting het EK 2025 in Zwitserland. De heenwedstrijd van het barrageduel tussen Griekenland en het Belgische nationale vrouwenteam zal op vrijdag 25 oktober 2024 plaatsvinden op het Griekse eiland Kreta!

Griekenland speelde zijn voorbije vijf thuiswedstrijden (twee in de UEFA Nations League 2023-24 en drie in de groepsfase van UEFA Women’s Euro 2025) telkens in Heraklion, de hoofdstad van Kreta die centraal aan de noordkust van het eiland ligt. De Griekse Voetbalbond, de Hellenic Football Federation, heeft ervoor gekozen om ook daar in het Theodoros Vardinogiannis Stadion in Heraklion de Belgian Red Flames met aftrap om 18 uur partij te geven. Het is de thuishaven van OFI Kreta, een club die in de hoogste afdeling van het Griekse mannenvoetbal uitkomt en die in het voorbije seizoen in de vrouwencompetitie voor het eerst in de clubgeschiedenis tweede werd. Het stadion zelf heeft een capaciteit van 9.200 toeschouwers. Nog meegeven dat de terugwedstrijd op dinsdag 29 oktober 2024 zal plaatsvinden in het King Power Stadion at den Dreef in Leuven met aftrap om 20 uur 15.

Na Viborg, Praag en La Coruna trekken de Belgian Red Flames voor hun volgende uitduel op weg naar het EK 2025 in Zwitserland naar het eiland Kreta! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Indien de Belgian Red Flames het over twee wedstrijden halen tegen Griekenland dan volgt er nog een dubbele ontmoeting met de winnaar van het duel Turkije – Oekraïne. Die wedstrijden zullen dan eind november begin december van dit jaar plaatsvinden.

Lees meer over OFI Kreta via:

Website OFI Kreta

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

 

 

 

Share