Op zaterdag 24 augustus 2024 stond er in de vierde ronde van de Beker van België 2024/25 met het duel tussen RWDM Girls en Patro Eisden Maasmechelen Ladies al een topaffiche tussen twee teams uit de Interprovinciale reeksen op het programma. Het duel ging dit keer door met zicht op het Edmond Machtensstadion in Molenbeek!

De toss net voor de aftrap met van links naar rechts Melissa Mols (Patro Eisden MM Ladies), scheidsrechter Michael Calistri en Manon Neyt (RWDM Girls). Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

Het werd een duel met kansen voor beide teams maar dat uiteindelijk op een gelijkspel eindigde. Het werd 1-1 na doelpunten van Soraya El Bouzid (75ste minuut) voor de thuisploeg en de late gelijkmaker van Lavynne Jongen (90ste + 1′ minuut) voor het team dat onder leiding staat van de vrouwelijke coach Setareh Habibzadeh.

Bekijk het openingsdoelpunt van RWDM Girls dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk de gelijkmaker van Patro Eisden MM Ladies dankzij Vrouwenteam TV:

Na de reguliere speeltijd moesten strafschoppen beslissen wie er een ronde verder mocht gaan in de bekercompetitie 2024/25. Patro Eisden MM Ladies liet niets aan het toeval over en het wisselde zelfs net voor het einde van de wedstrijd van doelvrouw. Kayleigh Van Schaijk kwam in de plaats van Anneleen Dilissen. In de eerste reeks van vijf strafschoppen trapte iedereen raak. Iman Galai (1-0), Manon Neyt (2-1), Lina Haulani (3-2), doelvrouw Estelle Loos (4-3) en Salma Bouzzedi (5-4) voor RWDM Girls en Tasmin Lafnoune (1-1), Melissa Mols (2-2), Sanne Rutten (3-3), Morgane Aelen (4-4) en Emily Steyvers (5-5) voor Patro Eisden MM Ladies. Wat er daarna gebeurde kan U hieronder bekijken.

Bekijk de zesde strafschop voor RWDM Girls dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk de zesde strafschop voor Patro Eisden MM Ladies dankzij Vrouwenteam TV:

Patro Eisden MM Ladies haalde het dus uiteindelijk met 5-6 en is gekwalificeerd voor de volgende ronde. Het mag nu voor het tweede jaar op rij in de zestiende finales aantreden in principe op zaterdag 21 september 2024 thuis tegen eersteklasser Fémina White Star Woluwe.

Bekijk de feestvreugde bij Patro Eisden MM Ladies na de kwalificatie dankzij Vrouwenteam TV: