Share

De bekerfinale 2017 wordt alvast een primeur voor één club. Voor de winnaar van het duel tussen eersteklasser SV Zulte Waregem en KAA Gent Ladies wordt het een allereerste finale in het Belgische vrouwenvoetbal.

Sanne & Serena
Op de dag dat Sanne Cant in Luxemburg als eerste Belgische vrouw wereldkampioene veldrijden werd en dat Serena Williams tijdens de finale van de Australian Open tegen haar zus Venus Williams als eerste vrouw 23 Grand Slamtitels op haar naam zette bij de profs en zo het record van Steffi Graf verbeterde stonden in België de kwartfinales van de Beker van België op het programma.

Dag van de uitoverwinningen!
Het werd de dag van de uitoverwinningen want alleen Standard kon thuis de winst pakken (4-0) tegen Club Brugge, de herfstkampioen uit de tweede klasse A! In de andere wedstrijden gingen KAA Gent Ladies (1-4 op bezoek bij eersteklasser Dames VK Egem), RSC Anderlecht (0-3 uit bij KRC Genk Ladies) en SV Zulte Waregem, in het duel tussen eersteklassers op bezoek bij DV Famkes Merkem (0-5), met de winst en de kwalificatie op zak naar huis. Wel jammer dat in de kwartfinales niet eens in alle wedstrijden assistent-scheidsrechters aanwezig waren!

Nieuwe eindstrijd en primeur voor één club!
De resultaten zorgden voor mooie halve finales tussen enerzijds RSC Anderlecht en Standard, de vrouwelijke classico tussen 2 ploegen die samen al 13x de Belgische beker veroverden (RSC Anderlecht 6, Standard 7), en anderzijds SV Zulte Waregem en KAA Gent Ladies, die allebei nog nooit de Beker van België konden winnen en ook nog nooit in de finale van deze eindstrijd stonden!

Dit waren alle doelpuntenmakers in de kwartfinales van de Beker van België op zaterdag 28 januari 2017:

* Dames VK Egem (1ste klasse) – KAA Gent Ladies (SL) 1-4 (rust: 1-2);
Doelpunten: 15′ Kassandra Missipo 0-1, 17′ Ellen Stichelbaut 1-1, 41′ Isabelle Iliano 1-2, 65′ Amber Maximus 1-3, 90′ Isabelle Iliano 1-4.

* KRC Genk Ladies (SL) – RSC Anderlecht (SL) 0-3 (rust: 0-1);
Doelpunten: 15′ Lola Wajnblum 0-1, 72′ Justine Vanhaevermaet 0-2, 75′ Yana Daniëls 0-3.

* DV Famkes Merkem (1ste klasse) – SV Zulte Waregem (1ste klasse) 0-5 (rust: 0-2);
Doelpunten: Athina Vercaemer 0-1 op strafschop, Amber De Priester 0-2, Julie Devos 0-3, Charlien Ver Eecke 0-4, Charlien Ver Eecke 0-5.

* Standard (SL) – Club Brugge (2de klasse A) 4-0 (rust: 2-0);
Doelpunten: 29’ Sanne Schoenmakers 1-0, 43’ Aline Zeler 2-0 op strafschop, 65’ Laura Gorniak 3-0, 87’ Sarah Wijnants 4-0.

Dit zijn de halve finales in principe op zaterdag 15 april 2017 om 15 uur:
SV Zulte Waregem – KAA Gent Ladies;
RSC Anderlecht – Standard.

De finale is in principe op zaterdag 13 mei 2017 om 15 uur maar het is nog niet bekend in welk stadion dat zal gebeuren!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share