Vorig seizoen promoveerde RWDM Girls ei zo na naar de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal. De start van het nieuwe seizoen viel in competitieverband wat tegen met een zware thuisnederlaag tegen Olsa Brakel en twee puntendelingen op verplaatsing. Het was dus uitkijken of RWDM Girls op zaterdag 28 september 2024 thuis tegen Leeuw Brucom voor het eerst kon winnen in de Interprovinciale Reeks Voetbal Vlaanderen A.

RWDM Girls voor het begin van de 4de speeldag en de thuiswedstrijd tegen Leeuw Brucom! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

In de eerste helft was RWDM Girls de betere ploeg maar ook Leeuw Brucom kwam wel eens gevaarlijk uit de hoek. Lina Haulani overgekomen van Fémina White Star Woluwe, dat vorig seizoen in de Women’s Lotto Super League uitkwam, opende na 13 minuten de score met een knap schot dat via de paal binnen ging (1-0) en dat werd bijna meteen gevolgd door een tweede doelpunt drie minuten later na opnieuw een mooie opbouw die rustig en beheerst afgewerkt werd door Elly Mutshipayi Kalala (2-0).

Bekijk het openingsdoelpunt van dit duel dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk de verdubbeling van de score in dit duel dankzij Vrouwenteam TV:

In de tweede helft maakte de thuisploeg verder het verschil. Eerst mikte Farah Khattou nog van dichtbij op de lat (48ste minuut) maar daarna scoorde RWDM Girls aan de lopende band. Farah Khattou zorgde voor de 3-0 (55ste minuut) en de 4-0 (64ste minuut).

Bekijk het derde doelpunt van dit duel dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk het vierde doelpunt van dit duel dankzij Vrouwenteam TV:

Soraya El Bouzid zorgde bijna halfweg de tweede helft voor de 5-0 (66ste minuut) waarna Yasmine Madmar, net ingevallen, het half dozijn vol maakte (6-0, 70ste minuut).

Bekijk het vijfde doelpunt van deze wedstrijd dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk het zesde doelpunt van dit duel dankzij Vrouwenteam TV:

De aanwezige toeschouwers hadden nadien nog recht op een knappe zevende goal, de tweede van de namiddag van Lina Haulani (85ste minuut).

Bekijk het laatste doelpunt van dit duel dankzij Vrouwenteam TV:

RWDM Girls behaalde zo dus de eerste overwinning van het seizoen waardoor het nu onder leiding van coach Samir Bouachmir 5 punten op 12 heeft en voorlopig op de 7de plaats staat in het klassement. Leeuw Brucom behaalde onder leiding van coach Adrien Vigil Bajo voorlopig 3 punten op 12. Het staat voorlopig met evenveel punten als Eendracht Mazenzele Opwijk op een 8ste plaats. Het houdt op dit ogenblik nog KVE Drongen 2 op 12, Cerkelladies Brugge 1 op 12 en KVC De Toekomst Borsbeke 0 op 12 achter zich.

Het team van Leeuw Brucom voor het bezoek aan RWDM Girls! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

Op de volgende speeldag ontvangt Leeuw Brucom op zaterdag 5 oktober 2024 KVC De Toekomst Borsbeke met aftrap aan de Lotstraat 10 in Sint-Pieters-Leeuw om 15 uur. RWDM Girls gaat op zondag 6 oktober 2024 op bezoek bij het beloftenteam van Famkes Diksmuide Oostende, een wedstrijd die om 15 uur op het Sportcentrum De Pluimen in Diksmuide zal plaatsvinden.