Share

Het Braziliaanse Corinthians en Independiente Santa Fe zijn de finalisten in de Copa Libertadores Feminino 2024 in Paraguay. Het tornooi kent op zaterdag 19 oktober 2024 zijn ontknoping in het Estadop Defensores del Chaco van Asuncion!

Foto – (c) Conmebol Libertadores Feminina

De Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de UEFA Women’s Champions League kent een ander opzet dan wat we in Europa gewoon zijn. In een kort tornooi met 16 teams, dat van start ging op woensdag 3 oktober 2024, was er eerst een groepsfase met 4 teams in elke groep waarna er kwartfinales, halve finales en een finale volgden. Het Braziliaanse Corinthians won groep A met verder ook het Argentijnse Boca Juniors, Libertad uit Paraguay en het Venezolaanse Academia Integral de Futbol Feminino (ADIFFEM). Independiente Santa Fe won groep C met als tegenstanders Dragonas IDV uit Ecuador, Ferroviaria uit Brazilië en Penarol uit Uruguay. Groep B werd gewonnen door het Braziliaanse Santos voor Club Olimpia uit Paraguay, Colo-Colo uit Chili en Always Ready uit Bolivia. In groep D was het Colombiaanse Deportivo Cali groepswinnaar voor Alianza Lima uit Peru, Santiago Morning uit Chili en Guarani uit Paraguay.

In de kwartfinales tijdens het voorbije weekend op zaterdag 12 en zondag 13 oktober 2024 was Corinthians de betere van Olimpia (2-0), Boca Juniors haalde het na strafschoppen (4-2) tegen het Braziliaanse Santos, Independiente Santa Fe schakelde Alianza Lima uit (2-0) en Dragonas IDV speelde Deportivo Cali uit het tornooi (3-0). Op dinsdag 15 oktober 2024 won Corinthians dan de eerste halve finale ten koste van Boca Juniors (1-0 dankzij een doelpunt van Gabi Zanotti) terwijl op woensdag 16 oktober 2024 Club Independiente Santa Fe na strafschoppen de betere was van IDV Dragonas (4-2 nadat het na 90 minuten 1-1 stond na doelpunten van Claudia Roldan, 0-1 in de 2de minuut, en van Maria Camila Reyes, 1-1 in de 29ste minuut. Doelvrouw Yéssica de Valle Velasquez Caldéron was de heldin want zij stopte eerst bij een stand van 3-2 de derde poging van IDV Dragonas van Karen Paez en vervolgens ook nog bij een stand van 4-2 de vierde poging van Hilda Riveros (IDV Dragonas).

Foto – (c) Conmebol Libertadores Feminina

Op zaterdag 19 oktober 2024 wordt er nu nog een wedstrijd voor de derde plaats gespeeld tussen Boca Juniors (Argentiniê) en IDV Dragonas (Ecuador) waarna de finale volgt tussen Corinthians (Brazilië) en Independiente Santa Fe (Colombia).

Voor nog meer hierover kan U terecht via:

Website Conmebol – Libertadores Feminina Paraguay 2024

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
Bekijk de samenvatting van Independiente Santa Fe – IDV Dragonas via Conmebol Libertadores:
 

 
Bekijk de samenvatting van Cortinthians – Boca Juniors via Conmebol Libertadores:
 

Share