Het voorbije weekend wonnen in de 2de klasse 2 ploegen met dubbele cijfers. In de 2de klasse A was dat KSK Beveren waar Gunter Mareels trainer is en in de 2de klasse B ging leider Wuustwezel op het winnende elan door!

In 2de klasse A trok KSK Beveren dit keer alle aandacht naar zich toe. Het won de verre verplaatsing op bezoek bij rode lantaarn USF. Montroeul-Dergneau met maar liefst 0-13. Bij de rust stond het al 0-7 na goals van achtereenvolgens Karlien Smekens (7de minuut), Kaily Dhondt (9de minuut), Hannah Bockstael (12de minuut), Thalia De Roovere (19de minuut), opnieuw Kaily Dhondt (20ste minuut), Kim De Wambersie (27ste minuut) en Thalia De Roovere (45ste minuut). Na de pauze ging het doelpuntenfestival verder met nu goals van Kim De Wambersie met haar tweede van de namiddag (57ste minuut), een owngoal van de thuisploeg (67ste minuut), een dubbel van Kaily Dhont die zo op 4 treffers uitkwam (83ste en 84ste minuut), een derde van Thalia De Roovere (87ste minuut) en nog het tweede doelpunt van de dag van Hannah Bockstael (89ste minuut). Zo boekte KSK Beveren meteen de grootste competitieoverwinning van het seizoen en deed het zelfs beter dan in de heenwedstrijd toen het 10-0 werd! KSK Beveren springt door de winst over het derde team van KAA Gent Ladies, dat met 2-0 verloor op Melsele, naar de 5de plaats.

Club Brugge blijft leider in de 2de klasse A met 3 punten voorsprong op Svelta Melsele na uitwinst op KFC Merelbeke. GFA Sinaai, de derde in de stand, verloor verrassend op bezoek bij HO Wolvertem Merchtem, dat de punten wel nodig had, met 5-3. Op deze speeldag bleven de punten vooral thuis want ook Cerkelladies (4-1 tegen USGTH B), SV Zulte Waregem B (3-1 thuis tegen ASE De Chastre) en KSK Voorwaarts Zwevezele (5-1 tegen Olsa Brakel) wonnen hun thuiswedstrijd!

14.USF.Montroeul-Dergneau 17-0 (6-137).

Dit is het programma voor de 18de speeldag op zaterdag 11 februari 2017 om 15 uur:
KSK Beveren – HO Wolvertem Merchtem (12u);
Olsa Brakel – USGTH B (14u);
Club Brugge – SV Zulte Waregem B (14u);
GFA Sinaai – KFC Merelbeke;
USF. Montroeul-Dergneau – Cerkelladies Brugge;
ASE De Chastre – Svelta Melsele (17u);
KAA Gent Ladies C – KSK Voorwaarts Zwevezele (17u).

In de 2de klasse B lukte leider Wuustwezel voor de tweede week op rij een overwinning met dubbele cijfers. Na de 1-10 op bezoek bij RSC Anderlecht C werd het nu 11-0 thuis tegen Halveweg Zonhoven. De doelpuntenmakers waren achtereenvolgens Tine Van Roie (1-0, 6de minuut en 2-0, 14de minuut), Stefanie Van Ginderen (3-0, 26ste minuut) en Dorien Debacker (4-0, 33ste minuut) in de eerste helft waarbij een schot van Lotte Kerkhove nog op de kruising uiteenspatte! In de tweede helft ging het doelpuntenfestival verder met goals van achtereenvolgens Tinne Van Den Bergh (5-0, 46ste minuut), opnieuw een dubbel van Tine Van Roie die zo op 4 doelpunten uitkwam (6-0, 60ste en 7-0, 65ste minuut), een dubbel van Lotte Kerkhove (8-0, 75ste en 9-0, 80ste minuut), Dorien Debacker (10-0, 80ste minuut) en Celeste Van De Peer (11-0, 81ste minuut). Wuustwezel komt zo alweer een stapje dichter bij de titel nu alleen KV Mechelen, na de 4-1-thuiswinst tegen Tongeren B, nog op 7 punten achterstand blijft. Voor KV Mechelen scoorden Charlotte Baumans (19de minuut, 1-0), Lenny Oerlemans op strafschop (2-0, 41ste minuut), Shari Nijs (3-0, 58ste minuut) en opnieuw Charlotte Baumans (4-0, 86ste minuut) vooraleer het beloftenteam van Tongeren de eer redde in de 88ste minuut (4-1).

Maria-ter-Heide volgt na de nipte 0-1-winst op bezoek bij RSC Anderlecht C dankzij alweer een doelpunt van Mariska Hufkens (0-1, 13de minuut) nog altijd op 9 punten van de leider. Het beloftenteam van OH Leuven verloor met nipte cijfers op bezoek bij het derde vrouwenteam van Standard (1-0) en valt terug tot op 10 punten van Wuustwezel. Sterrebeek, dat met 0-5 won op bezoek bij Rapide Wezemaal heeft eveneens 10 punten achterstand op Wuustwezel, de ploeg die het toekomende zaterdag 11 februari 2017 ontvangt in de laatavondwedstrijd om 17 uur op Het Zeen!