Weinig nieuws onder de zon op de 18de speeldag in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal. De leider, het beloftenteam van KAA Gent Ladies, won opnieuw en loopt bovenaan verder uit! In de 4 wedstrijden die plaatsvonden vielen wel 19 goals en 2 speelsters lukten zelfs 3 doelpunten!

KAA Gent Ladies B kwam thuis tegen DV Famkes Merkem kort voor de rust op voorsprong nadat de scheidsrechter een strafschop had gefloten voor een fout op Annelien Van Gansbeke. Chiara Steyvers zette de penalty om (1-0, 39ste minuut). Kort na de rust profiteerde Justine Deweerdt van een communicatiestoornis tussen Pauline Windels en doelvrouw Lowiese Seynhaeve om de bordjes met een mooie lob over de keeper van buiten de 16 op gelijke hoogte te brengen (1-1, 52ste minuut). Even over het uur lukte Emma Van Britsom opnieuw een knappe volley. Ze nam een bal die uit het pak kwam in één tijd op de slof en het doelpunt was naar verluidt nog mooier dan de goal die ze scoorde op bezoek bij FWS Woluwe (2-1, 62ste minuut). Een kwartier voor het einde van de wedstrijd zette Elke Van De Sompel op aangeven van Sylvana Tieleman de 3-1-eindstand op het bord (75ste minuut).

Door het verlies van DV Famkes Merkem wordt Union Saint-Ghislain nu derde in de stand. Het team van trainer Gorniak won op een moeilijk bespeelbaar en zwaar veld met 5-3 tegen Dames VK Egem, dat iets over halfweg de eerste helft via Sofie Vanhooren op voorsprong kwam op aangeven van Steffi Verkindere (0-1, 24ste minuut) maar via een dubbel van Léa Liénard (1-1 en 3-1) met tussenin een kopbalgoal van Anaïs Autem (2-1) stond het bij de rust al 3-1. Na de pauze dreef Severine Staumont de score op tot 4-1 (50ste minuut) maar via Ellen Stichelbaut (4-2) en een kopbalgoal van Charlotte Laridon na een hoekschop van Angelique Veracx (4-3) bleef Egem hoop houden. Vijf minuten voor tijd zorgde Léa Liénard met haar derde van de namiddag voor de eindstand (5-3, 85ste minuut).

Luister naar een eerder interview met Léa Liénard (USGTH):

Jolien Martens stond centraal in het duel tussen het beloftenteam van RSC Anderlecht en SV Zulte Waregem. Al vroeg in de wedstrijd bezorgde ze de bezoekers een 0-2-voorsprong. Na de rust lukte Badie na een afgeweerde hoekschop een knappe derde treffer voor vrouwelijk Essevee dat uiteindelijk zelfs met 0-4 naar huis ging na een derde goal van Jolien Martens!

Luister naar Jolien Martens (SV Zulte Waregem):

Jolien Baeten zette Massenhoven op bezoek bij Tongeren al vroeg 0-1 voor maar via Gaelle Vozza stonden de bordjes een goeie vijf minuten later al opnieuw in evenwicht. Massenhoven, dat slechts 11 speelsters beschikbaar had, zag Evi De Ridder die ondanks buikgriep gestart was, op het uur uitvallen. Ondanks veel goeie wil kon zij echt niet verder. Tot overmaat van ramp kreeg Massenhoven in het slot nog een strafschop tegen. Sigrid Bertels, die op zondagochtend zelf nog altijd scheidsrechter is in het jeugdvoetbal, trapte voor Tongeren de elfmeter raak (2-1). Belangrijke winst voor Tongeren dat zo een flinke stap richting behoud zette.

VC Moldavo – Kontich ging niet door vanwege het grillige weer, het beloftenteam van Standard en FWS Woluwe hadden hun partij eerder al afgezegd omdat teveel speelsters van Standard opgeroepen waren voor de oefenduels van de Belgian Red Flames U17 tegen Denemarken!

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 18de speeldag in eerste klasse:

USGTH – Dames VK Egem 5-3 (rust: 3-1);
Doelpunten: 24′ Sofie Vanhooren 0-1, 32′ Léa Lienard 1-1, 33′ Anaïs Autem 2-1, 40′ Léa Lienard 3-1, 50′ Severine Staumont 4-1, 68′ Ellen Stichelbaut 4-2, 72′ Charlotte Laridon 4-3, 85′ Léa Liénard 5-3.

KAA Gent Ladies B – DV Famkes Merkem 3-1 (rust: 1-0);
Doelpunten: 39′ Chiara Steyvers 1-0 op strafschop, 52′ Justine Deweerdt 1-1, 62′ Emma Van Britsom 2-1, 75′ Elke Van De Sompel 3-1.

RSC Anderlecht B – SV Zulte Waregem 0-4 (rust: 0-2);
Doelpunten: 3′ Jolien Martens 0-1, 13′ Jolien Martens 0-2, 75′ Jolien Badie 0-3, 81′ Jolien Martens 0-4.

Tongeren – Massenhoven 2-1 (rust: 1-1);
Doelpunten: 2′ Jolien Baeten 0-1, 7′ Gaelle Vozza 1-1, 88′ Sigrid Bertels 2-1 op strafschop!