Share

Met het duel tussen KAA Gent Ladies en RSC Anderlecht stonden op de 19de speeldag de twee ploegen tegenover mekaar die recent thuis verloren van leider Standard. De vraag was uiteraard wie van beide teams in dit onderlinge duel zou winnen. Ook titelverdediger Standard speelde al op vrijdagavond thuis tegen KRC Genk Ladies terwijl DVC Eva’s Tienen en KSK Heist op zaterdagnamiddag tegenover mekaar stonden!

KAA Gent Ladies kreeg de beste kansen maar RSC Anderlecht maakte via Ella Van Kerkhoven het enige doelpunt en Ines Fernandez Gonzalez hield vervolgens de paars-witte netten schoon zodat het team van trainer Patrick Wachel met 3 punten huiswaarts mocht.

Standard nam ondertussen opnieuw de maat van KRC Genk Ladies. Bij de rust stond het al 4-1 en die score veranderde niet meer. Standard behield dus 3 punten voorsprong op RSC Anderlecht, dat wel al een match meer heeft gespeeld, en het liep nu uit op KAA Gent Ladies, dat met evenveel gespeelde wedstrijden op 4 punten volgt. Is de titelstrijd voorbij? Mathematisch gezien nog niet maar Standard heeft in elk geval een serieze optie genomen om ook de titel in het tweede seizoen van de Super League binnen te halen.

Ook op zaterdag 18 februari 2017 stond er nog een leuke wedstrijd op het programma. DVC Eva’s Tienen en KSK Heist maakten er een spannend slot van met eerst een terugkeer van de thuisploeg na een 0-2-achterstand en dan toch nog het winnende doelpunt voor de bezoekers!

Het vrouwenteam van OH Leuven mocht het voorbije weekend toekijken en het trekt op vrijdag 24 februari 2017 op de 20ste speeldag op bezoek bij RSC Anderlecht. Op zaterdag 25 februari 2017 gaat leider Standard op bezoek bij KSK Heist terwijl KRC Genk Ladies het thuis mag opnemen tegen KAA Gent Ladies!

Daarna is er alweer een lange pauze voor de Super League want de Belgian Red Flames trekken volgende week voor de 2de keer naar de Cyprus Women’s Cup en dit als voorbereiding op het allereerste EK waaraan ze in de zomer van 2017 deelnemen in Nederland!

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 19de speeldag in de Super League:

Standard – KRC Genk Ladies 4-1 (rust: 3-0);
Doelpunten: 17′ Aline Zeler via Genkse voet 1-0, 20′ Sanne Schoenmakers 2-0, 28′ Sanne Schoenmakers 3-0, 29′ Riete Loos 3-1, 38′ Yuna Appermont 4-1.
Rode kaart: 15′ Amber Tysiak (KRC Genk Ladies).

KAA Gent Ladies – RSC Anderlecht 0-1 (rust: 0-0);
Doelpunt: 60′ Ella Van Kerkhoven 0-1.

DVC Eva’s Tienen – KSK Heist 2-3 (rust: 0-1);
Doelpunten: 29′ Ymke Bruwier 0-1, 80′ Sheila Broos 0-2, 85′ Elke Meers 1-2 op strafschop, 86′ Margaux Eymael 2-2, 87′ Anne Huybrechts 2-3.

OH Leuven bye.

Dit is de stand na 19 speeldagen:
1. Standard 16-39 (49-22);
2. RSC Anderlcht 17-36 (41-16);
3. KAA Gent Ladies 16-35 (47-9);
4. KRC Genk Ladies 14-18 (23-18);
5. KSK HEist 16-13 (13-53) (4+);
6. OH Leuven 16-13 (17-27) (3+);
7. DVC Eva’s Tienen 16-3 (12-57).

Topscorers na speeldag 19:

21 goals:
Sanne Schoenmakers (Standard);
13 goals:
Amber Maximus (KAA Gent Ladies);
8 goals:
Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht);
7 goals:
Davinia Vanmechelen (Standard);
6 goals:
Elke Van Gorp (KAA Gent Ladies), Justine Vanhaevermaet (RSC Anderlecht);
5 goals:
Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Sylke Calleeuw (KRC Genk Ladies), Zoe Van Eynde (Standard), Lola Wajnblum (RSC Anderlecht), Anaëlle Wiard (RSC Anderlecht), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Heleen Jaques (RSC Anderlecht), Elke Meers (DVC Eva’s Tienen);
4 goals:
Lore Asselberghs (OH Leuven), Corina Luijks (DVC Eva’s Tienen), Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies), Elena Dhont (KAA Gent Ladies), Lien Mermans (KRC Genk Ladies), Stephanie Suenens (KSK Heist);
3 goals:
Margaux Van Ackere (KAA Gent Ladies), Charlotte Cranshoff (Standard), Julie Biesmans (Standard), Tine De Caigny (RSC Anderlecht), Aline Zeler (Standard), Yuna Appermont (Standard);
2 goals:
Isabelle Ebhodaghe (DVC Eva’s Tienen), Sarah Wijnants (Standard), Jana Janssens (OH Leuven), Ulrike De Frère (RSC Anderlecht), Silke Leynen (KRC Genk Ladies), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies), Inge Heiremans (KSK Heist), Elien Van Wynendaele (KAA Gent Ladies), Riete Loos (KRC Genk Ladies), Sheila Broos (KSK Heist);
1 goal:
Luna Maes (KSK Heist), Anaïs Bey-Temsamani (OH Leuven), Noémie Gelders (RSC Anderlecht), Anke Vanhooren (RSC Anderlecht), Lore Vanschoenwinkel (KRC Genk Ladies), Karen Meeus (KSK Heist), Charlotte Van Bavel (KSK Heist), Isabelle Iliano (KAA Gent Ladies), Sheryl Merchiers (KAA Gent Ladies), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Charlotte Tison (RSC Anderlecht), Laura Gorniak (Standard), Silke Vanwynsberghe (KAA Gent Ladies), Henriette Awete (RSC Anderlecht), Matilde Drumont (OH Leuven), Petra Baldewijns (OH Leuven), Britt Vanhamel (OH Leuven), Yentl De Coster (OH Leuven), Shari Van Belle (KAA Gent Ladies), Valentine Hannecart (Standard), Yana Daniëls (RSC Anderlecht), Fien Steyvers (KRC Genk Ladies), Yenthe Kerckhofs (KRC Genk Ladies), Mariam Abdulai Toloba (KAA Gent Ladies), Maurane Marinucci (Standard), Ymke Bruwier (KSK Heist), Margaux Eymael (DVC Eva’s Tienen), Anne Huybrechts (KSK Heist).

Owngoals:
Jody Vangheluwe (KAA Gent Ladies voor Standard), Lauren Huys (KSK Heist voor KRC Genk Ladies), Veerle Van der Motte (OH Leuven voor RSC Anderlecht), Charlotte Van Bavel (KSK Heist voor KRC Genk Ladies), Fien Steyvers (KRC Genk Ladies voor OH Leuven), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies voor Standard).

PS: De doelpunten van de wedstrijd KAA Gent Ladies – Standard (speeldag 2) en Standard – OH Leuven (speeldag 3) blijven geldig!

Dit is het programma voor de 20ste speeldag op vrijdag 24 februari 2017 om 19u30:
RSC Anderlecht – OH Leuven (in Tubeke);
Scheidsrechter: Tania Morais.

Op zaterdag 25 februari 2017 om 15u:

KRC Genk Ladies – KAA Gent Ladies;
Scheidsrechter: Pieter Vandevenne.

KSK Heist – Standard;

Scheidsrechter: Bart Berckvens.

DVC Eva’s Tienen bye.

Het programma voor de 21ste speeldag op dinsdag 14 maart 2017 om 20u30 ziet er als volgt uit:
Standard – DVC Eva’s Tienen;
KAA Gent Ladies – KSK Heist;
OH Leuven – KRC Genk Ladies.
RSC Anderlecht bye.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share