De Belgian Red Flames zijn net als 2 jaar geleden, toen ze voor het eerst aan de Cyprus Women’s Cup deelnamen, aan deze landencompetitie begonnen met een 2-2-gelijkspel. Op 3 maart 2015 was dat tegen Tsjechië, op 1 maart 2017 gebeurde dat tegen Zwitserland, straks op het EK 2017 in Nederland net als België overigens een debutant op zo’n tornooi!

Zwitserland heeft uiteraard sinds Canada 2015 waar het de achtste finales haalde wel al een WK-deelname op de erelijst staan en het kwam tegen de Belgian Red Flames op voorsprong met een kopbal van Caroliné Abbé, die in de Bundesliga voor Bayern München speelt (0-1, 26ste minuut) maar Lien Mermans van KRC Genk Ladies zorgde al snel met een heerlijke vrije trap voor de gelijkmaker (1-1, 30ste minuut). De eerste helft van de Belgian Red Flames was naar verluidt matig, Zwitserland domineerde maar het ontbrak bij ‘Nati’ aan efficiëntie. Bij de rust stond het niettemin 1-1 terwijl met Lenie Onzia (13de minuut) en Aline Zeler (39ste minuut) al twee Belgische speelsters een gele kaart hadden gekregen. Na de pauze speelden de Belgian Red Flames beter en ze kwamen in het slotkwartier op voorsprong na een mooie rush van Janice Cayman die het halve veld overstak en perfect afwerkte (2-1, 77ste minuut). In het slot kwam Zwitserland echter op gelijke hoogte via Selina Kuster die een aanval vanop rechts perfect afrondde na een knap hakje van Fabienne Humm (2-2, 87ste minuut).

Bekijk de video met alle goals in België – Zwitserland met dank aan de KBVB:

In het andere duel verloor Italië kansloos tegen Noord-Korea met 3-0. Kiong Yang lukte al na 3 minuten het openingsdoelpunt voor het team uit Noord-Korea, dat ook kort na de rust nog 2 keer scoorde!

Bekijk de beelden van dit duel met dank aan FIGC Vivo Azzurro:

Dit zijn alle uitslagen van de eerste dag in groep A:

Noord-Korea – Italië 3-0 (rust: 1-0);
Doelpunten: 3′ Kiong Yang 1-0, 48′ nr 13 2-0, 50′ nr 10 3-0.

België – Zwitserland 2-2 (rust: 1-1);
Doelpunten: 26 ‘ Caroline Abbé 0-1, 31′ Lien Mermans 1-1, 77′ Janice Cayman 2-1, 87’ Selina Kuster 2-2.