Terwijl in eerste klasse afgelopen zaterdag 25 maart 2017 de kampioen bekend werd blijft het in tweede klasse A bijzonder spannend. Daar blijven Svelta Melsele en Club Brugge met nog 3 speeldagen voor de boeg in mekaars spoor na overwinningen respectievelijk tegen HO Wolvertem Merchtem thuis en op bezoek bij KAA Gent Ladies C.

Esther Buabadi lukte opnieuw 3 goals voor Svelta Melsele! Foto – (c) Sevil Oktem

Svelta Melsele moest het thuis tegen HO Wolvertem Merchtem zonder de geblesseerde spits Rebecca Degenaers doen maar toch stond het bij de rust op voorsprong dankzij doelpunten van Melissa Vinckx (1-0, 14de minuut) en van Esther Buabadi (2-0, 34ste minuut). In de tweede helft liep het team van trainer Karim Didi verder uit met een derde goal van Nikita Smet (3-0, 64ste minuut) en nog een dubbel van de 15-jarige Esther Buabadi (4-0, 78ste en 5-0, 87ste minuut).

Hoe het in KAA Gent Ladies C – Club Brugge kan U op video bekijken dankzij Siebe Cambier:

Tweede klasse A – 23ste speeldag:

Svelta Melsele – HO Wolvertem Merchtem 5-0 (rust: 2-0);
Doelpunten: 14′ Melissa Vinckx 1-0, 34′ Esther Buabadi 2-0, 64′ Nikita Smet 3-0, 78′ Esther Buabadi 4-0, 87′ Esther Buabadi 5-0.

KAA Gent Ladies C – Club Brugge 1-3 (rust: 1-1);
Doelpunten: Talitha De Groote 1-0, Barbara Lezy 1-1, Katinka Dubois 1-2, Silke Choteau 1-3.

Handjes schudden met KAA Gent Ladies C en Club Brugge in tweede klasse A! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

In de stand heeft Svelta Melsele nu 61 punten uit 23 duels met een doelsaldo van +87 (112-25). Club Brugge volgt op de tweede plaats met 59 punten uit 23 wedstrijden waarin het 89 keer scoorde en 21 doelpunten moest toestaan. Het doelsaldo van vrouwelijk blauw-zwart is +68.

Op zaterdag 1 april 2017 speelt leider Svelta Melsele uit bij KFC Merelbeke, dat nog in strijd is tegen degradatie, met aftrap om 15 uur. Een uurtje eerder ontvangt Club Brugge in Aalter met ASE De Chastre een ander team dat nog volop strijd levert tegen de degradatie.