In de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal kon Dames VK Egem zich nog handhaven op dit niveau maar dan moest het liefst alle resterende wedstrijden winnen te beginnen op vrijdagavond 31 maart 2017 op bezoek bij SV Zulte Waregem aan de Kastanjelaan in Zulte.

Dat lukte niet want de thuisploeg haalde het met 3-0 na goals voor de rust van Jolien Martens (1-0) en Julie Devos (2-0) en een derde goal in de tweede helft van Anke De Vos. Daarmee kreeg Dames VK Egem zekerheid over een terugkeer naar tweede klasse, een jaar nadat het de promotie afdwong met een titel in die reeks.

Het beloftenteam van RSC Anderlecht kon zo vrijuit voetballen thuis tegen het beloftenteam van Standard en vrouwelijk paars-wit was vanaf het begin ook de betere ploeg maar doelvrouw Ines Fernandez moest wel een doelpunt van de bezoekers voorkomen vooraleer Henriette Awete tien minuten voor het einde alleen op doel kon afgaan en afwerken (1-0, 80ste minuut).

Ook voor Massenhoven was het degradatiegevaar geweken en het werd op eigen veld gedomineerd door FWS Woluwe dat via Anouck Cochez op aangeven van Audrey Demoustier op voorsprong kwam (0-1). Na de rust werd Massenhoven sterker maar de doelpunten vielen op het einde wel aan de overkant via Valérie Jansen (0-2) en Anne Puttemans (0-3).

Kontich kwam thuis tegeN DV Famkes Merkem nog wel op voorsprong via Jolien Lebegge (1-0) maar via Bieke Deman stonden de bordjes bij de rust gelijk (1-1). In de tweede helft kregen de bezoekers een strafschop na een fout op Debbie Decoene en die werd omgezet door Sofie Huyghebaert (1-2). Via Bieke Verstraete liep Merkem verder uit (1-3) vooraleer Jolien Lebegge met haar tweede goal van de namiddag de eindstand op het bord zette (2-3).

Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage en VC Dames Eendracht Aalst sloten de eerste helft af met een brilscore: 0-0. Onmiddellijk na de pauze lukte Nina Vindevoghel het openingsdoelpunt (0-1) en via Annelies Van Den Steen op strafschop (0-2) en Evy De Smet (0-3) liepen de bezoekers verder uit. Tien minuten voor tijd kon Léa Liénard op aangeven van Megane Vos het eerreddend doelpunt voor de thuisploeg scoren (1-3).

Het beloftenteam van KAA Gent had met een flink aantal afwezigheden af te rekenen en dus moest het de basis van het team met enkele speelsters uit de provinciale reeksen aanvullen. Desalniettemin domineerden de kampioenen het begin van de wedstrijd maar na een klein misverstand in de verdediging na een vrije trap voor Tongeren opende de thuisploeg via Gaelle Vozza de score (1-0, 24ste minuut). Nog voor de rust kwam het beloftenteam van KAA Gent Ladies echter langszij toen, na een hoekschop van Chiara Steyvers de doelvrouw van Tongeren door een eigen speelster werd aangelopen, Solange De Smit maximaal kon profiteren en met het hoofd binnenkopte (1-1, 34ste minuut). Even over het uur reageerde Anke Vermeulen, één van de speelsters uit de provinciale ploeg van de vrouwelijke Buffalo’s, dan alert toen een schot van Margaux Van Ackere door een resem benen werd afgeblokt en binnen trapte (1-2). Kort voor tijd zette Sylvana Tieleman de kers op de taart voor de bezoekers toen ze na een slecht weggewerkte voorzet de bal kreeg op de hoek van de grote rechthoek en deze met de binnenkant van de voet over alles en iedereen in de verste hoek lepelde (1-3).

Tijdens de paasvakantie staan er 3 inhaalwedstrijden op het programma met eerst op zaterdag 8 april 2017 de duels Kontich-Standard B en Tongeren-FWS Woluwe. Op paasmaandag 17 april 2017 om 17 uur ontvangt VC Moldavo ook nog Kontich.

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 24ste speeldag in 1ste klasse:

USGTH – VC Dames E. Aalst 1-3 (rust: 0-0);
Doelpunten: 46′ Nina Vindevoghel 0-1, 65′ Annelies Van Den Steen 0-2 op strafschop, 75′ Evy de Smet 0-3, 80′ Léa Liénard 1-3.

Kontich – DV Famkes Merkem 2-3 (rust: 1-1);
Doelpunten: Jolien Lebegge 1-0, Bieke Deman 1-1, Sofie Huyghebaert 1-2 op strafschop, Bieke Verstraete 1-3, Jolien Lebegge 2-3.

RSC Anderlecht B – Standard B 1-0 (rust: 0-0);
Doelpunt: 80′ Henriette Awete 1-0.

Massenhoven – FWS Woluwe 0-3 (rust: 0-1);
Doelpunten: 35′ Anouck Cochez 0-1, 80′ Valérie Jansen 0-2, 88′ Anne Puttemans 0-3.

Tongeren – KAA Gent Ladies B 1-3 (rust: 1-1);
Doelpunten: 24′ Gaelle Vozza 1-0, 34′ Solange De Smit 1-1, 64′ Anke Vermeulen 1-2, 88′ Sylvana Tieleman 1-3.