In de tweede klasse A was het ook op de 24ste speeldag uitkijken naar het duel tussen leider Svelta Melsele en Club Brugge. Beide ploegen staan al het volledige seizoen bovenaan en strijden om de titel. Svelta Melsele ging op bezoek bij KFC Merelbeke, dat in de degradatiestrijd punten nodig had, en ook vrouwelijk blauw-zwart nam het op tegen een ploeg in puntennood ASE De Chastre.

Zonder de afwezigen Melissa Vinck, Lena Baert, Rebecca Degenaers en Joni Billen won leider Svelta Melsele uiteindelijk toch vlot op bezoek bij KFC Merelbeke (0-5). De mentaliteit en de organisatie bleef volgens coach Karim Didi de hele wedstrijd top en voorbeeldig en daardoor werd er ook niets weggegeven. Bij de rust stond het al 0-2 na goals van Anneleen De Cock (een speelster van het beloftenteam die voor het eerst mocht starten in het eerste elftal) (0-1, 7de minuut) en van Esther Buabadi (0-2, 10de minuut). Na de rust liep Svelta Melsele verder uit via Elke Van Driessche (0-3, 57ste minuut), Nikita Smet (0-4, 75ste minuut) en een tweede goal van de namiddag voor Esther Buabadi (0-5, 90ste minuut).

Ook Club Brugge liet zich niet verrassen en het won thuis tegen ASE De Chastre met 5-1. Club Brugge liep al snel uit dankzij een dubbel van Katinka Dubois (1-0, 5de en 2-0, 10de minuut). Kay Cuvelier trapte dan voor de thuisploeg een strafschop tegen de bovenkant van de lat (25ste minuut) maar 3 minuten later stond het toch 3-0 via Sharon Desaever (28ste minuut). In het begin van de tweede helft kwam ASE De Chastre met tien te staan na de uitsluiting van Maryne Bouteille. De voor Anne-Lore Scherrens ingevallen Bo Van Hyfte tikte vervolgens op aangeven van Silke Choteau de 4-0 tegen de netten. Het vijfde Brugse doelpunt kwam van Astrid Braeckevelt die kort daarvoor Kay Cuvelier was komen vervangen (5-0. Via Merci Senga Kisoka, die diep gestuurd werd door Stéphanie Jubary, kon ASE De Chastre uiteindelijk in de toegevoegde tijd nog de eer redden 5-1!

Bekijk de hoogtepunten uit Club Brugge – ASE De Chastre op video met dank aan Siebe Cambier:

In de stand heeft Svelta Melsele nu 64 punten uit 24 duels met een doelsaldo van +92 (117-25). Club Brugge volgt op de tweede plaats met 62 punten uit 24 wedstrijden waarin het 94 keer scoorde en 22 doelpunten moest toestaan. Het doelsaldo van vrouwelijk blauw-zwart is +72.

Er staan nu voor beide ploegen nog 2 duels op het programma en die worden gelijktijdig gespeeld. Op zaterdag 22 april 2017 speelt leider Svelta Melsele thuis tegen het beloftenteam van SV Zulte Waregem terwijl Club Brugge het in Aalter opneemt tegen Cerkelladies Brugge. De week nadien, op zaterdag 29 april 2017, moet Svelta Melsele naar Cerkelladies Brugge terwijl ook Club Brugge een uitwedstrijd speelt op bezoek bij GFA Sinaai. De aftrap van die duels is telkens om 15 uur!