Belgian Red Flame en Gouden Schoen Tessa Wullaert deed met haar club VfL Wolfsburg op zondag 2 april 2017 een goede zaak in de strijd om de titel. Terwijl ze zelf met ruime cijfers wonnen thuis tegen Hoffenheim liet leider Turbine Potsdam twee punten liggen op bezoek bij SGS Essen.

1.384 toeschouwers in Essen voor de affiche tegen leider Turbine Potsdam! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Er kwamen 1.384 toeschouwers kijken naar het duel tussen SGS Essen en leider Turbine Potsdam dat na 26 minuten op voorsprong kwam via Johanna Elsig (0-1) maar met een knappe goal van Charline Hartmann vroeg in de tweede helft kwam de thuisploeg langszij (1-1, 52ste minuut). Turbine Potsdam had nog kunnen winnen in het slot maar Johanna Elsig zag na een hoekschop van Svenja Huth haar kopbal vier minuten voor het einde van dit duel van de lijn gekeerd en zo eindigde de wedstrijd op een puntendeling!

Luister naar Johanna Elsig (Turbine Potsdam):

Luister naar Lia Wälte (Turbine Potsdam & Zwitserland):

Luister naar Svenja Huth (Turbine Potsdam):

Luister naar Inka Wesely (Turbine Potsdam):

VfL Wolfsburg profiteerde van het puntenverlies van Turbine Potsdam om naar de leiding te springen. Het won thuis tegen Hoffenheim met 4-0 na doepunten voor de rust van Caroline Hansen op strafschop (1-0, 38ste minuut) en Emily Van Egmond (2-0, 45ste + 2′ minuut) en in de tweede helft van Pernille Harder (3-0, 48ste minuut) en opnieuw Emily Van Egmond (4-0, 77ste minuut). Tessa Wullaert mocht de laatste tien minuten van de wedstrijd invallen voor de Deense Pernille Harder! VfL Wolfsburg en Turbine Potsdam hebben nu allebei 41 punten en een doelsaldo van +29 maar de groen-witten nemen de leiding want ze scoorden 1 keer meer dan Turbine Potsdam (36 goals tegen 35) wat doorslaggevend is. Volgend seizoen krijgt Tessa Wullaert overigens met Stephan Lerch een nieuwe T1 terwijl de huidige coach Ralf Kellermann vanaf dan volledig de sportieve manager van het team zal worden!

Tessa Wullaert staat op 6 speeldagen van het einde aan de leiding met VfL Wolfsburg! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Bayern München klampte, na de uitschakeling in de UWCL tegen PSG, aan bovenaan het klassement door met 1-0 thuis te winnen tegen SC Sand. De Zwitserse Caroline Abbé lukte het enige doelpunt in het laatste kwartier (1-0, 81ste minuut).

SC Freiburg won vlot thuis tegen Borussia Mönchengladbach met goals van Hasret Kayikci (1-0, 16de minuut), een dubbel van Guilia Gwinn (2-0, 21ste en 3-0, 25ste minuut) en een doelpunt in het slot van Lina Magull (4-0, 87ste minuut). SC Freiburg is de enige ploeg die dit seizoen in de competitie al won tegen Turbine Potsdam. Het is ook de tegenstander van VfL Wolfsburg in de halve finale van de Duitse beker op zondag 16 april 2017.

Nog op deze speeldag won 1.FFC Frankfurt met het kleinste verschil op bezoek bij FF USV Jena waar de Belgische doelvrouw Justien Odeurs half april normaal terug zou moeten zijn. Mandy Islacker scoorde nog voor het halfuur het enige doelpunt voor het team waar ook Jackie Groenen speelt (0-1, 28ste minuut).

In het degradatieduel tussen Bayer 04 Leverkusen en MSV Duisburg vielen geen doelpunten. Het eindigde zoals het begon: 0-0!