Op zaterdag 8 april 2017 stonden er 2 inhaalduels op het programma in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal.

In de 2de helft van Tongeren – FWS Woluwe mochten de speelsters plots tuinieren! Foto – (c) FWS Woluwe

FWS Woluwe had de kans om alleen op de 2de plaats te komen maar het slaagde er niet in te winnen op bezoek bij DV Tongeren. Het werd een wedstrijd zonder kansen en zo bleef het dan ook 0-0. Werd het eerste duel begin maart 2017 stopgezet vanwege een hels onweerd dan werd de wedstrijd dit keer een tijdje stilgelegd omdat er in de 2de helft plots babykonijntjes vlakbij de middenstip uit een konijnhol kwamen! Nadien kon de wedstrijd dit keer wel uitgespeeld worden maar dat gebeurde zonder Lore Schepers van Tongeren die nog moest afgevoerd worden met een knielblessure!

Strijd om de bal in Kontich – Standard B met Margot De Gryse (links) en Ellen Charlier! Foto – (c) LSK

In Kontich werd het eveneens een wedstrijd met weinig doelkansen. Valerie Schuilen bracht het beloftenteam van Standard in de 1ste helft wel op voorsprong (0-1) maar kort voor de rust kreeg de thuisploeg een strafschop nadat een schot van Annelies Van Loock met de hand werd afgeweerd door Ellen Charlier in de zestien! Jolien Lebegge trapte de gelijkmaker tegen de netten (1-1). In het begin van de tweede helft lukte Annelies Van Loock van dichtbij in de herneming het winnende doelpunt (2-1) voor Kontich tegen haar ex-club waarbij ook nog Charlotte Cranshoff en Maurane Marinucci aantraden!

Valerie Schuilen haalt uit voor het openingsdoelpunt van de beloften van Standard! Foto – (c) LSK

Voor Kontich staat er nog een inhaalwedstrijd op het programma en dat op paasmaandag 17 april 2017 op bezoek bij VC Moldavo. De aftrap in het Georges Claesstadion is om 17 uur!

Kontich blij met de winst thuis tegen het beloftenteam van Standard! Foto – (c) LSK

Dit waren de doelpuntenmakers van de inhaalduels op zaterdag 8 april 2017:

Tongeren – FWS Woluwe 0-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: geen.

Kontich – Standard B 2-1 (rust: 1-1);

Doelpunten: Valerie Schuilen 0-1, Jolien Lebegge 1-1 op strafschop, Annelies Van Loock 2-1.