Op maandag 10 april 2017 stond er voor Noorwegen, de tweede tegenstander van de Belgian Red Flames op het EK in Nederland, in Skien een oefenduel tegen Zwitserland, de winnaars van de Cyprus Women’s Cup 2017, op het programma.

Ada Hegerberg van Olympique Lyonnais opende de score voor Noorwegen in Skien! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

Noorwegen won deze ontmoeting met 2-1. Ada Hegerberg opende al in de 8ste minuut de score voor de thuisploeg (1-0). Op het uur kon Zwitserland dankzij een afstandschot van Lara Dickenmann, ploeggenote van Tessa Wullaert bij VfL Wolfsburg, op gelijke hoogte komen (1-1, 60ste minuut). Maar de vreugde was van korte duur want korte tijd later zorgde Kristine Mindi opnieuw voor Noorse voorsprong (2-1, 62ste minuut). Het bleef uiteindelijk ook bij die 2-1!

Lara Dickenmann van VfL Wolfsburg lukte het Zwitserse doelpunt in Noorwegen! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Het volgende oefenduel voor Noorwegen op weg naar het EK 2017 in Nederland is op zondag 11 juni 2017 in Sandefjord tegen de Verenigde Staten. Zwitserland speelt een dag eerder op zaterdag 10 juni 2017 in Biel tegen Engeland!