Share

Op dinsdag 11 april 2017 werden de laatste wedstrijden in de Europese voorronde richting het WK 2019 gespeeld. Zo zijn inmiddels de 5 landen bekend die straks mogelijk tegenstander zijn van de Belgian Red Flames in de kwalificatiefase op weg naar het WK 2019 in Frankrijk!

De groepswinnaars waren Kazakhstan (groep 1), Albanië (groep 2), Israël (groep 3) en de Fär Oer Eilanden (groep 4) en de beste 2de is Moldavië geworden. Deze landen komen bij de loting van de groepsfase op dinsdag 25 april 2017 in Nyon in pot E terecht, de op papier zwakste tegenstanders, samen met Noord-Ierland en Kroatië.

Ex-tegenstanders van de Belgian Red Flames in de kwalificatie zoals Griekenland en Estland zijn al uitgeschakeld en dat is ook het geval voor Turkije!

De Belgian Red Flames zitten bij de loting in pot B, de op een na sterkste ploegen in Europa die zich inschreven voor deelname aan het WK 2019.

Dit is de volledige indeling van de 5 potten van sterk naar zwak:

Pot A: Duitsland, Engeland, Noorwegen, Zweden, Spanje, Zwitserland, Italië.

Pot B: Nederland, Ijsland, Schotland, Denemarken, Oostenrijk, België, Rusland;

Pot C: Finland, Oekraïne, Wales, Roemenië, Polen, Tsjechië, Ierland;

Pot D: Portugal, Servië, Hongarije, Bosnië & Herzegovina, Wit-Rusland, Slovakije, Slovenië.

Pot E: Noord-Ierland, Kroatië, Kazakhstan, Albanië, Israel, de Fär Oer Eilanden en Moldavië.

Er zullen dus 7 groepen gevormd worden waarvan alle winnaars naar het WK 2019 in Frankrijk zullen gaan terwijl de vier beste tweedes nog via play-offs gaan strijden voor het achtste ticket!

Voor alle voorrondeduels op weg naar het WK 2019 ga naar:
UEFA.com

Lees nog meer over de Belgian Red Flames via:
Vrouwenteam.be

Share