Op zondag 23 april 2017 viel mogelijk de beslissing in de Duitse Bundesliga. VfL Wolfsburg kwam na de overwinning op bezoek bij 1.FFC Frankfurt alleen aan de leiding van het klassement want Turbine Potsdam verloor thuis tegen SC Freiburg. De kloof bedraagt op 5 speeldagen van het einde nu 3 punten in het voordeel van het team van de Belgische Gouden Schoen Tessa Wullaert!

Justien Odeurs moet tussenkomen voor FF USV Jena bij een hoge bal richting doel van Borussia Mönchengladbach! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

De 17de speeldag in Duitsland begon vroeg met het duel tussen Borussia Mönchengladbach en FF USV Jena waar Justien Odeurs, de doelvrouw van de Belgian Red Flames tijdens de EK-kwalificiecampagne richting Nederland 2017, haar wederoptreden maakte. Jena won het degradatieduel ondanks het missen van een strafschop overtuigend met 0-3 en kwam zo een stap dichter bij het behoud in de Bundesliga!

Luister naar Justien Odeurs (FF USV Jena):

Luister naar Dolores Silva (FF USV Jena & Portugal):

Luister naar Claudia van den Heiligenberg (FF USV Jena):

Luister naar Michelle Wassenhoven (doelvrouw Borussia Mönchengladbach):

Bekijk de hoogtepunten van dit duel met dank aan DFB TV:
DFB TV

Later op de namiddag ontving MSV Duisburg, dat ook nog tegen de degradatie kampt, het vrouwenvoetbalteam van Bayern München. De bezoekers ontsnapten in de eerste helft toen een bal van Stefanie Weichelt op de lat belandde en ze moesten uiteindelijk wachten tot 10 minuten voor het einde van de wedstrijd vooraleer ze tot scoren kwamen. Melanie Behringer zette een strafschop om (0-1) na een fout op Nederlands international Vivianne Miedema! De winst bracht Bayern München onverhoopt opnieuw in de strijd voor de 2de plaats want Turbine Potsdam liet thuis tegen SC Freiburg steken vallen.

Luister naar Vivianne Miedema (Bayern München & Nederland):

Luister naar Jacintha Weimar (Bayern München & Nederland U19):

Luister naar Lisa Marie Makas (MSV Duisburg & Oostenrijk):

Luister naar Nora Holstad Berge (Bayern München & Noorwegen):

Luister naar Viktoria Schnaderbeck (Bayern München & Oostenrijk):

DFB TV

Net als in de heenronde verloor Turbine Potsdam tegen SC Freiburg. Maar na het verlies in Freiburg 2-1 op 30 oktober 2016 gebeurde dat nu voor eigen publiek! Het enige doelpunt daar stond al na 12 minuten op naam van Duits international Lena Petermann (0-1). De thuisploeg kon vervolgens niet terugslaan en dus moest het VfL Wolfsburg alleen laten gaan aan de kop van het klassement. Het team van Belgisch Gouden Schoen Tessa Wullaert won immers vlot op bezoek bij 1.FFC Frankfurt met 1-5. Jackie Groenen bracht de thuisploeg even voor het halfuur nog wel op voorsprong (1-0, 27ste minuut) maar Lara Dickenmann maakte 3 minuten later gelijk (1-1, 30ste minuut). De Deense international Pernille Harder zorgde kort na de rust voor de 1-2 (47ste minuut) waarna Lara Dickenmann aandikte tot 1-3 (68ste minuut). Na de invalbeurt van Tessa Wullaert voor Pernille Harder (76ste minuut) zorgden de Poolse Ewa Pajor (1-4, 79ste minuut) en de Noorse Caroline Hansen in de blessuretijd (90ste + 1′ minuut) nog voor een heel ruime overwinning van VfL Wolfsburg dat nu 44 punten telt uit 17 wedstrijden. Het moet binnenkort wel nog naar Turbine Potsdam.

Bekijk de hoogtepunten van 1.FFC Frankfurt – VfL Wolfsburg met dank aan DFB TV:

DFB TV

Bekijk de hoogtepunten uit Turbine Potsdam – SC Freiburg met dank aan DFB TV:
DFB TV

In de andere wedstrijden van de 17de speeldag won Essen op bezoek bij bekerfinalist Sand met 0-1 dankzij een vroeg doelpunt van Kirsten Nesse (0-1, 13de minuut) en pakte Hoffenheim met o.a. 2 goals van de Zwitserse Martina Moser (eentje op strafschop) de volle buit thuis tegen Bayer 04 Leverkusen (3-1). Voor Leverkusen lijkt degradatie stilaan onafwendbaar.